Politika

KRIVOKAPIĆ: Nadam se da su gradnjom hrama promijenili političke ciljeve

28092ranko
P
redsjednik Skupštine i predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da mu Odbor za osveštenje hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici liči više na jednopartijski nego na državni. Ipak, mislim da ovaj događaj može biti dobar znak, a ne negativan kao što je bio kada je počela njegova gradnja u vremenu najvećeg moralnog posrnuća Crne Gore, rekao je Krivokapić.

KRIVOKAPIĆ: Nadam se da su gradnjom hrama promijenili političke ciljeve
Portal AnalitikaIzvor

U Počasnom odboru, koji je formirala Vlada i na čijem je čelu predsjednik države Filip Vujanović, su i ministri Igor Lukšić, Miodrag Radunović, Suad Numanović, kao i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.

"Hoću da vjerujem da ih po partijskoj osnovi nisu okupili isti ciljevi kao početkom devedesetih kada su počeli da grade taj hram. Nadam se da su sa gradnjom hrama i oni promijenili političke ciljeve koji su ih okupili, kazao je Krivokapić, javila je TV Vijesti.

Krivokapić je istakao da osveštanje Hrama želi da vidi kao dobar znak za Crnu Goru "iako je pitanje da li je to građanski skup, ili neke druge vrste".

On je kazao i da je očekivao da u Odboru budu i predstavnici opozicije.

Krivokapić je, nakon osnovačke Konvencije Foruma mladih SDP Petnjica, za novinare prokomentarisao i izjavu predsjednika Demokratskog fronta DF Miodraga Lekića, koji je prije dva dana kazao da je krajnje vrijeme da SDP napusti vlast, nakon svih kritika koje je Krivokapić uputio Demokratskoj partiji socijalista proteklih mjeseci.

"Mi nemamo dvije istine jednu kad smo u opoziciji, a drugu kad smo u vlasti. Imamo samo jednu istinu, a to je istina o onome što se dešava, a posebna obaveza je reći neprijatne istine i kada ste vlast da bi ste mogli popravljati to što radite i SDP tako postupa u vlasti“, istakao je Krivokapić.

On je dodao da ta istina oko Kombinata aluminijuma Podgorica traje više od deceniju i u tom slučaju se, kaže, pokazalo da je SDP bio u pravu.

Portal Analitika