Muzika

Orthodox Celts u Maximusu!

2809OC
V
ečeras će u Maximusu nastupiti legendarni beogradski bend Orthodox Celts. Početak je zakazan za 23 časa, a cijena ulaznice je pet eura.

Orthodox Celts u Maximusu!
Portal AnalitikaIzvor

Orthodox Celts su osnovani 1992. godine. Kao prvi bend u Istočnoj Evropi koji je svirao Irsku muziku u najširem smislu, inkorporirajući Keltske Folk Rock elemente u svoj autentični muzički izraz, tokom proteklih 20 godina Orthodox Celts su popularisali Irski zvuk ustoličivši se na mjestu ambasadora Irske i Keltske kulture posebne vrste. Izvanredni nastupi i garantovana pozitivna atmosfera su doveli do toga da vjerna publika oformi pravu armiju fanova koja ih prati svuda gdje god da sviraju.

Bez obzira na muzički žanr, nekarakterističan za okruženje iz koga potiču, Orthodox Celts su jedna od najvećih koncertnih atrakcija na srpskoj rock sceni koja je inspirisala i uticala na brojne mlađe bendove širom regiona, pa i cijelog svijeta. Činjenica da je njihova verzija tradicionalne pjesme "Star Of The County Down" ostavila iza sebe i takve gigante kao što su Van Morisson i The Chieftains, sa 4.500.000 pregleda dok sljedećih pet verzija zajedno imaju tek negdje oko milion, govori sama za sebe.

 

Portal Analitika