Region

Voz Beograd-Bar naletio na kamion

2809voz
M
eđunarodni voz, koji je jutros krenuo iz Beograda za Bar, naletio je na kamion sa prikolicom na obezbijeđenom putnom prelazu između stanica Slovac i Divci, u blizini Valjeva, javlja Blic.

Voz Beograd-Bar naletio na kamion
Portal AnalitikaIzvor

U nesreći nije bilo povrijeđenih, saopšteno je iz Željeznica Srbije. Kako se navodi u saopštenju, u tom dogadjaju nema odgovornosti "Željeznica", a u nezgodi je oštećena lokomotiva, koja neće moći da nastavi put.

Voz je krenuo za Bar u 9:10 sati, a na kamion, koji je prelazio prugu, naletio je u 11.18 sati. Nastavak putovanja očekuje se za dva do tri sata, nakon završetka istražnih radnji i zamjene oštećene lokomotive.

Putni prelaz između stanica Slovac i Divci na kojem je došlo do sudara obezbijeđen je svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i Andrejinim krstom, a signalizacija je bila ispravna i propisno radila u trenutku udesa.

"Željeznice Srbije nijesu odgovorne za ovaj vanredni događaj, već je isključiva krivica drumskog vozila. U trenutku nailaska međunarodnog voza, kamion sa prikolicom, u kojoj je prevozio bager, nepropisno je prelazio prugu", navodi se u saopštenju.

Željeznička kompozicija je udarila u zadnji dio kamiona, a od siline udarca bager sa prikolice se prevrnuo kraj pruge.

Međunarodni voz iz Beograda za Bar, u kojem se nalazi oko 170 putnika, trenutno stoji između željezničkih stanica Slovac i Divci, dok se ne završe sve istražne radnje i ne stigne rezervna lokomotiva.

Željeznice Srbije na mjesto udesa uputile su Komisiju za vanredne događaje, a iz Požege je krenula rezervna lokomotiva kojom treba da bude zamijenjena oštećena. Kompanija je uputila izvinjenje putnicima zbog kašnjenja i neprijatnosti tokom putovanja.

 

Portal Analitika