Politika

Nihad Kršić na čelu Opštinskog odbora Pozitivne u Petnjici

krsic
P
ozitivna Crna Gora će biti bitan politički faktor u Petnjici, a to će pokazati i predstojeći lokalni izbori, izjavio je Nihad Kršić nakon što je izabran za predsjenika Opštinskog odbora Pozitivne u Petnjici.

Nihad Kršić na čelu Opštinskog odbora Pozitivne u Petnjici
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima sve što bude radila Pozitivna, biće u korist Petnjice.

Kršić je naglasio da Pozitivna nudi plan razvoja grada koji se zasniva na poljoprivredi, šumarstvu i drvopreradi, lakoj  industriji, ekologiji, energetici i turizmi.

“Radi se o projektima kojima bi u periodu manjem od jednog skupštinskog mandata Petnjica dobila na desetine novih radnih mjesta, a planom je precizno definisano i na koji način bi se obezbijedila potrebna sredstva”, istakao je Kršić.

Takođe, on je izrazio uvjerenje da je dijaspora voljna da učestvuje u takvim projektima jer bi dobili garanciju da će Opština garantovati niske stope poreza, i siguran pravni okvir u kome neće morati da idu od šaltera do šaltera, od Berane do Podgorice, već da će sve dozvole moći dobiti u Petnjici.

Kršić je između ostalog istakao da će oni biti petnjički strateški partneri.

“Petnjica može i mora da bude svijetli primjer kako se od nerazvijene opštine prvo dobija opština u razvoju, a nakon određenog perioda i bogata opština, što bi zaustavilo iseljavanje Petnjičana ,što je uz veliko siromaštvo glavni problem Petnjice”, kazao je on.

Na sjednici Opštinskog odbora su pored teme programa razvoja Petnjice, dominatno mjesto zauzimale teme u vezi sa predstojećim lokalnim izborima.

Izvor: CdM

Portal Analitika