Politika

Krivokapić: Krizu rješava snažno liderstvo

28ranko
M
eđunarodna akademska konferencija studenata političkih nauka počela je danas u Podgorici, a njena centralna tema biće Izazovi globalne ekonomske politike.

Krivokapić: Krizu rješava snažno liderstvo
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji, koju organizuje Crnogorska asocijacija studenata političkih nauka, okupiće se 60 studenata političkih nauka iz 13 država.

Predsjendik Skupštine, Ranko Krivokapić, na otvranju konferencije u parlamentu, kazao je da je ta manifestacija prilika da se okupe oni koji misle o istim vrijednostima.

"Konferencije koje okupljaju misao bez straha i zatvorenosti su prilika da se okupe oni koji misle svojom glavom, ali misle o istim vrijednostima i kako obezbjediti mir i stabilnost u 21. vijeku", rekao je on.

Prema riječima Krivokapića, dugo se negiralo postojanje političke ekonomije.

"Kriza, koja je nastala u ovom vijeku, nije napravila država već finansijski centri, a račun je ispostavljen državi, građanima i krizu će morati da rješava politika, prije svega snažno liderstvo", naveo je on.

Krivokapić je ocijenio da Evropa može opstati samo uz snažno liderstvo.

"Nekad su države vodile religijske vođe, danas to rade političari i nadam se, pošteni lideri", rekao je on.

Krivokapić je poručio studentima da pravac koji su odabrali u obrazovanju baštini prave vrijednosti i ohrabrio ih da u borbi za te vrijednosti istraju.

Generalni sekretar Međunarodne asocijacije studenata političkih nauka (IAPSS), Tomas Linders, rekao je da studenti imaju mogućnost da utiču na dešavanja u svijetu.

On je naveo da je okupljanje studenata političkih nauka u Crnoj Gori idealna prilika da razmijene mišljenja o prilikama na međunarodnoj sceni i dešavanjima u narednom periodu.

Studenti koji borave u Crnoj Gori, obići će crnogorski parlament, Prijestonicu i biće u prilici da čuju predavanja domaćih predavača.

Konferencija se završava 1.oktobra.

(Mina)

Portal Analitika