Politika

LP: Bićemo dio vlasti na Cetinju

28LPCG
L
iberalna partija će naredne sedmice otvaranjem kancelarije i imenovanjem Izbornog štaba započeti kampanju za lokalne izbore na Cetinju, a u toj stranci očekuju dobar izborni rezultat.

LP: Bićemo dio vlasti na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

"Očekujemo da će liberali ostvariti dobar izborni rezultat i vjerujemo da se bez nas neće moći formirati lokalna vlast,  zbog duboke utemeljenosti u crnogorskom svetom gradu, ali i političkog smjera koji zastupamo gotovo četvrt vijeka", navodi se u saopštenju LPCG.

U LPCG podsjećaju da su na prethodnim lokalnim izborima na Cetinju 2010. nastupili u koaliciji sa Građanskom partijom i osvojili dva odbornička mandata.

"Do polovine oktobra 2013. na Prijedlog našeg Odbora na Cetinju, Predsjedništvo i Glavni odbor LP će donijeti konačnu Odluku o načinu izlaska na lokalne izbore na Cetinju ali i Petnjici i Mojkovcu", poručuju liberali.

Liberalna partija Crne Gore će, kako navode, posvetiti posebnu pažnju efikasnom i zakonitom funkcionisanju lokalne samouprave.

"Posebno ćemo se zalagati da jedinice lokalne samouprave imaju kvalitetne prihode, a Prijestonica Cetinje poseban status, jer samo tako mogu osigurati potrebe stanovništva na svom području, uz njihovu neposrednu kontrolu. Cetinju je potreban drugačiji put i koncept razvoja. Demokratska, socijalno odgovorna, ekonomska i razvojna politika solidarnosti i daleko veće zaposlenosti", navodi se u saopštenju LP.

Potrebna je, poručuju liberali, izgradnja Prijestonice sa participativnom ekonomskom demokratijom, sa punim učešćem građana.

"Optimalno i društveno odgovorno korišćenje svih resursa, ekonomija znanja, odgovornog i efikasnog javnog menadžmenta, politika održivog razvoja, među-generacijske solidarnosti, odgovorna ekonomija prostornih resursa", zaključuje se u saopštenju LPCG.

Portal Analitika