Fudbal

Injesta: U igračku penziju želim otići iz Barcelone

28njesta
V
eć sam dao zeleno svijetlo za novi ugovor sa Kataloncima, rekao je slavni fudbaler, odbijajući špekulacije da će karijeru nastaviti u Engleskoj

Injesta: U igračku penziju želim otići iz Barcelone
Portal AnalitikaIzvor

Španski reprezentativac i nogometaš Barcelone Andres Injesta (29) izjavio je da želi okončati karijeru u tom klubu, i da je već dao zeleno svijetlo za novi ugovor sa Kataloncima, javlja Anadolu Agency (AA).

''U igračku mirovinu želim otići iz Barcelone. To želi i moj klub. Želimo potpisati novi ugovor'', rekao je Injesta na konferenciji za novinare.

Slavni fudbaler dlučno je odbacio tvrdnje da će napustiti Barcelonu.

''Ne mogu kontrolisati ljude i novinare koji pišu o meni. Ali između Barcelone i Injeste nema svađa. Klub želi da ostanem ovdje, a i ja to želim'', podvukao je.

Komentaršući tvrdnje da još nisu postigli dogovor oko cijene, Injesta je rekao da novac nije problem.

''Ja nemam problem sa novcem. Nije bitno jesam li u ekipi prvi, drugi, treći, četvrti ili peti naj plaćeniji fudbaler. Moja motivacija je što znam da još imam dugo godina ispred sebe i da još mogu da napredujem kao igrač'', rekao je Injesta.

Injesta ima ugovor sa španskim prvoligašem do 2015. godine, a mediji su pisali da bi karijeru mogao nastaviti u Manchester Unitedu ili u Manchester Cityu.

 

Portal Analitika