Društvo

Krivična prijava protiv tri tužioca

28legal_sudnica
P
rofesor Prirodno-matematičkog fakulteta Danko Obradović, nakon podnošenja prijava protiv pojednih tužilaca zbog sumnje da su pomogli ljekarima Doma starih “Grabovac” u Risnu da izbjegnu odgovornost za smrt njegovog oca, odlučio je da objelodani sadržinu prijava po kojima, kako je kazao, niko neće da postupa.

Krivična prijava protiv tri tužioca
Portal AnalitikaIzvor

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva su negirali da predmete protiv kolega drže u fioci, navodeći da specijalno tužilaštvo postupa po prijavama Obradovića protiv tužilaca Borisa Savića, Željka Tomkovića i Vesne Jovićević, pišu Vikend novine.

Prijava protiv tužilaca uslijedila je nakon što je Obradović tužiocu iz Kotora Borisu Saviću prijavio da osoblje Doma starih "Grabovac" u Risnu prema njegovom ocu Vukiću Obradoviću nije postupalo profesionalno i savjesno, usljed čega je, kako vjeruje, njegov otac početkom marta preminuo.

Zbog sumnje da je pomogao u prikrivanju dokaza, te falsifikovao dokumentaciju, Obradović je protiv tužioca Savića podnio krivičnu prijavu višem tužiocu u Podgorici Vesni Jovićević, koja do sada ništa nije preuzela protiv njega. Jovićević mu je, kako je naveo, još tada rekla da "neće preduzeti ništa protiv kolege Savića niti bilo kojeg drugog tužioca". Osim prijave protiv Savića, Obradović je potom specijalnom tužilaštvu podnio prijavu protiv Jovićević i tužioca Željka Tomkovića.

O svemu je, kako kaže, obavijestio i v.d. Vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića, ali mu na prijave niko nije odgovorio.

Izvor: Dnevne novine

Portal Analitika