Politika

Đukanović sa Rusnokom: Odlični odnosi Crne Gore i Češke

28mr
O
dnosi Crne Gore i Češke su odlični i obje Vlade su otvorene da dodatno unaprjeđuju saradnju u svim oblastima, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića sa predsjednikom Vlade Češke Jirijem Rusnokom, koji je održan u Njujorku na marginama 68. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Đukanović sa Rusnokom: Odlični odnosi Crne Gore i Češke
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović upoznao je sagovornika sa aktivnostima koje Crna Gora realizuje u pogledu ispunjavanja kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji i NATO –u, istakavši da su evropske i evroatlantske integracije vanjskopolitički prioritet Vlade Crne Gore. Tom prilikom, premijer Đukanović je zahvalio Češkom kolegi na kontinuiranoj podršci koju Vlada češke pruža Crnoj Gori u pravcu ispunjenja proklamovanih vanjskopolitičkih ciljeva i ukazao na otvorenost Crnogorske strane za unaprjeđenje privredne saradnje kroz povećanje investicionih aktivnosti  u obostranom interesu.

Predsjednik Vlade Češke Jirij Rusnok istakao je da je Crna Gora na pravom putu da postane sledeća članica Evropske unije te da je važno održati reformski momentum kako bi zemlja nesmanjenom dinamikom ispunjavala preuzete obaveze u cilju dostizanja postavljenih standarda za članstvo i tom prilikom ukazao na opredjeljenost Češke Vlade da bude pouzdan partner Crnoj Gori na tom putu.

Na sastanku je ocijenjeno da je ekonomska saradnja na izuzetno dobrom nivou što potvrđuje angažman Češke kompanije na projektu modernizacije željeznice i pojačano interesovanje investitora iz ove zemlje za ulaganje u sektor energetike u Crnoj Gori, na šta će biti stavljen poseban akcenat u narednom periodu.

 

Portal Analitika