Abiznis

Predstavnici italijanske i crnogorske Vlade potpisali Protokol i parafirali Sporazum

28luka_bar
P
redstavnici italijanske i crnogorske Vlade potpisali su danas Protokol i parafirali Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju između Crne Gore i Italije.

Predstavnici italijanske i crnogorske Vlade potpisali Protokol i parafirali Sporazum
Portal AnalitikaIzvor



Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da je na dvodnevnom sastanku članova crngorske i italijanske delegacije postignut dogovor o povećanju broja dozvola i podsticanju intermodalnog prevoza tereta između Crne Gore i Italije, što je u interesu obje države.

Predstavnici Ministarstva su naveli da sastanak članova dvije delegacije, na kojem je razgovarano o svim spornim pitanjima u oblasti prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju, predstavlja nastavak dobrosusjedskih odnosa.

Sastanak, koji je rezultirao potpisivanjem Protokola i parafiranjem Sporazuma, trebalo bi, kako je objašnjeno i da doprinese unaprijeđenju ekonomskih odnosa dvije države, kroz bolju saobraćajnu povezanost i olakšavanje prevoza putnika i tereta.

»Kvalitetniji međunarodni drumski prevoz između Crne Gore i Italije preduslov je razvoja drugih privrednih grana. Resorna ministarstva će i ubuduće nastojati da ga što više unaprijeđuju kroz eliminisanje administrativnih i finansijskih barijera«, navodi se u saopštenju.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika