Politika

KNEŽEVIĆ: Podižemo infrastrukturu, ali još ne osnivamo stranku

2709knezevic1
I
mamo elemente političke stranke, iako u formalno-pravnom smislu to još nismo uradili. Značajno je da iz statusa "grupe građana" pređemo u stranku. Odluku o tome da li će politička grupacija čiji sam lider postati stranka, donijećemo u saglasnosti sa svim onim ljudima koji su s nama prišli Demokratskom frontu, uz dogovor sa Predsjedništvom DF-a, od kojeg imam potpunu podršku, kazao je Milan Knežević u emisiji Živa istina koju vodi i uređuje Darko Šuković.

KNEŽEVIĆ: Podižemo infrastrukturu, ali još ne osnivamo stranku
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Demokratskog fronta i predsjednik Političke grupacije "Milan Knežević", jedne od konstituenata DF-a, nije precizirao kada će sa svojim pristalicama razmatrati osnivanje stranke, već samo da sada "rade na tome".

- Stranku bi formirali zbog formalno-pravnih razloga, jer svako zna genezu nastanka te političke grupacije koja je konstituent DF-a. Naše pristupanje DF-u nije imalo za cilj formiranje stranke, niti slabljenje Socijalstičke narodne partije. Mislili smo da je to jedna velika heterogena, narodna kolicija koja bi trebalo da dovede do smjene režima. I - umalo se to nije dogodilo. Nakon završenih oktobarskih izbora i lokalnih u Nikšiću, Kotoru i Budvi, imali smo sve elemente političke stranke: tri poslanika i sedam odbornika. Ali, smatrali smo da još nije bilo vrijeme da uđemo u priču oko formalno-pravnog definisanja naše političke grupacije. Željeli smo da našu partijsku infrastrukturu utvrdimo širom Crne Gore, na čemu intenzivno radimo ovih dana. Želimo da ispipamo puls našeg članstva i u dogovoru s njima uđemo u realizaciju.

Knežević kaže da je činjenica da SNP nije napustio da bi osnovao novu stranku, iako sada radi upravo na tome. Razlog za odlazak bio je izostanak podrške više njegovih predloga koje je smatrao veoma značajnim.

Meni je čast i privilegija što je Predrag Bulatović, lider SNP-a i bloga Za zajedničku državu, čovjek izuzetnog iskustva, za koga me veže i iskreno prijateljstvo, koje je rijetko među političarima. Mogu slobodno da kažem da on nije imao nikakvih liderskih ambicija ni u SNP-u, ni u DF-u ni u ovoj našoj grupaciji, što je vrijeme i do sada potvdilo - dodaje Knežević i precizira da ni Bulatović ni on "nisu željeli raskol u SNP-u".

- SNP ima pošteno članstvo koje isreno želi smjenu režima. Ali, to ne mogu da kažem za rukovodstvo te stranke - kazao je on.

Portal Analitika