Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Potpisan Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju između CG i Italije

Potpisan Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju između CG i Italije

photosporazumosaobruok
Delegacije Crne Gore i Republike Italije, na čelu sa direktorima Direktorata za drumski saobraćaj Mirel Radić Ljubisavljević i Marćelom Paolucijem (Marcello Paolucci) održali su dvodnevne pregovore o svim spornim pitanjima u oblasti prevoza putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju.

Potpisan Sporazum o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju između CG i Italije
Portal AnalitikaIzvor

Pregovori su rezultirali potpisivanjem Protokola i parafiranjem Sporazuma o prevozu putnika i tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju između Vlada dvije zemlje. Održani sastanak predstavlja nastavak dobrosusjedskih i unaprjeđenje ekonomskih odnosa kroz bolju saobraćajnu povezanost i olakšavanje prevoza putnika i tereta- saopšteno je iz ministarstva pomorstvs i saobraćaja.

Postignut je dogovor o povećanju broja dozvola i podsticanju intermodalnog prevoza tereta između Crne Gore i Italije, a u interesu prevoznika obje države, što je dogovoreno i na sastanaku ministra Ivana Brajovića sa ministrom za ekonomski razvoj Italije, Flavijom Zanonatom, održanom nedavno u Podgorici.

Zaključeno je da je kvalitetniji međunarodni drumski prevoz između Crne Gore i Republike Italije preduslov za razvoj svih drugih privrednih grana, kao i da će resorna ministarstva i ubuduće nastojati ga što više unaprijede eliminisanjem administrativnih i finansijskih barijera.

 

 

Portal Analitika