Fudbal

U17: Širi spisak za kvalifikacioni turnir u Sarajevu

U17CG
K
adetska reprezentacija Crne Gore će početkom sljedećeg mjeseca igrati na turniru grupne faze kvalifikacija za odlazak na U17 Evropsko prvenstvo. Domaćin turnira biće Sarajevo, a pored naše selekcije i domaćina Bosne i Hercegovine za prolaz u elitnu rundu boriće se Portugal i Hrvatska.

U17: Širi spisak za kvalifikacioni turnir u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Pripreme za turnir naša selekcija će početi 1. oktobra u Podgorici odakle će pet dana kasnije krenuti na put za Sarajevo. Selektor Boris Ljutica za ovu akciju pozvao je 23 igrača, a spisak će do polaska na put biti sveden na 18 imena. Na širem spisku reprezentacije nalaze se - golmani: Milisav Vuksanović (Budućnost), Matija Šarkić (Anderleht, Belgija), Miloš Radulović (Empoli, Italija);odbrana: Stefan Knežević, Petar Šušić, Božidar Đukić, Blagoje Đurković, Luka Malešević (Budućnost), Nikola Popović, Aleksa Đurković (Sutjeska); vezni red: Miomir Đuričković, Danilo Marković, Marko Burzanović (Budućnost), Balša Boričić, Vuk Orlandić (Mladost), Bojan Magud (Grbalj), Oliver Šarkić (Anderleht, Belgija), Danilo Pavićević (Čelik), Stefan Vukčević (Zeta); napad: Driton Camaj, Mihailo Perović (Budućnost), Nikola Vujnović (Radnički Obrenovac, Srbija), Zoran Petrović (Mladost).

- U sklopu programa rada za kvalifikacioni turnir u Bosni i Hercegovini, odradićemo petodnevne pripreme u našoj bazi u Podgorici, gdje imamo izvanredne uslove za rad. Na pripreme su pozvani igrači koji su igrali na "generalnoj probi" protiv Mađarske i još pet kandidata sa šireg spiska. Oni će zajedno provesti pet radnih dana, nakon čega ćemo odrediti 18 igrača koji će predstavljati svoju zemlju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U Sarajevu nas očekuju tri jake utakmice, sa izuzetno kvalitetnim reprezentacijama Hrvatske, Portugala i Bosne i Hercegovine. Na žalost, nećemo biti kompletni, jer zbog povreda ne možemo da računamo na Momčila Raša iz Igala i Miloša Raičevića iz Zete, kandidate koji su od prvih akcija sa nama, ali bez obzira na izostanke nastojaćemo da napravimo korak više u odnosu na predhodne generacije i da osvojimo jedno od prva dva mjesta koja vode u elitnu rundu kvalifkacija - rekao je naš selektor Boris Ljutica.

Crna Gora će takmičenje početi u utorak, 8. oktobra protiv Hrvatske, a dva dana kasnije igraće i protiv prvog favorita turnira Portugala. Nastup u prvoj rundi kvalifikacija završiće 13. oktobra protiv domaćina turnira.

(FSCG.ME)

Portal Analitika