Društvo

Savez radio amatera Crne Gore organizator šampionata najboljih svjetskih telegrafista

radioamateritelegrafuok
Savez radio amatera Crne Gore organizovaće XVI šampionat Prvog IARU Regiona (Evropa, Daleki i Bliski Istok, sve azijske zemlje bivšeg SSSR-a i Mongolija) u sportsko tehničkoj disciplini- brza Morze telegrafija, koji se naredne godine održava u Baru.

 Savez radio amatera Crne Gore organizator šampionata najboljih svjetskih telegrafista
Portal AnalitikaIzvor

Odluku da se Crnoj Gori povjeri organizacija ovog značajnog sportskog događaja donijela je Međunarodna radio amaterska Unija (IARU) na sjednici svoje Generalne Skupštine koja je održana u Bugarskoj.

Šampionat, na kom će učestvovati ekipe iz 36 zemlje sa oko 280 takmičara, održaće će se u Baru od 24. do 28. septembra 2014. godine.

Za organizaciju ove veliko sportsko-tehničke manifestacije konkurisali su i Mongolija, Poljska, Rumunija, Francuska i Egipat. Nakon tri kruga glasanja, Crnoj Gori je velikom većinom od 52 glasa povjerena organizacija tog događaja, navodi se u saopštenju Saveza radio amatera Crne Gore dostavljenom Portalu Analitika.

Ovo veliko takmičenje najboljih svjetskih telegrafista će na najbolji način obilježiti 110. godišnjicu prve radio telegrafske stanice na Balkanu, koja je 1904. godine proradila upravo iz Bara.

Organizacione pripreme počinju odmah formiranjem organizacionog odbora i posjetom zvaničnika IARU.

 

 

Portal Analitika