Društvo

Crna Gora na 38-oj Skupštini ICAO u Montrealu

icaovazduhoplovstvouok
Uz prisustvo preko 1.400 predstavnika koji zastupaju 191 državu članicu ICAO u periodu od 24. septembra do 4. oktobra ove godine u Montrealu, Kanadi održava se 38. Skupština Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO). Sve međunarodne organizacije i udruženja vazduhoplovne industrije, pridružile su se otvaranju 38. zasjedanja Skupštine ICAO, koja se sastaje svake treće godine, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Crna Gora na 38-oj Skupštini ICAO u Montrealu
Portal AnalitikaIzvor

Na ovogodišnjoj Skupštini Crnu Goru predstavljaju ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo Dragan Đurović.

- Ovo je prvi put da Crna Gora ima svoje predstavnike na Skupštini Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva (ICAO), iako je član ove organizacije od 2007. godine, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Skupština je prvog dana zasijedanja izabrala za predsjednika Majkla Vačenhejma (Michela Wachenheima), a u nastavku će izabrati članove Savjeta ICAO i druge organe. Pored toga Skupština ima mnoga ovlašćenja i dužnosti, između ostalih: detaljno razmatra rad organizacije u tehničkim, administrativnim, ekonomskim i pravnim oblastima saradnje.

Kao globalni forum za saradnju između država ICAO postavlja standarde za bezbjedan i siguran razvoj međunarodnog civilnog vazduhoplovstva. ICAO aktivnosti se baziraju na ostvarivanju vizije sigurnog, bezbjednog i održivog razvoja civilnog vazduhoplovstva kroz saradnju svojih članica

U toku zasijedanja Skupštine ministar Brajović i direktor Đurović ostvarili su više bilateralnih sastanaka sa ministrima i direktorima vazduhoplovnih vlasti iz zemalja članica ICAO.

foto: minsaob.gov.me

 

 

 

Portal Analitika