Društvo

VELJOVIĆ: Očekujem odgovornost Brajuškovića za lažno svjedočenje

2709veljovicVeselin Veljović, savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i bivši direktor Uprave policije konstatovao je da je dvomjesečna istraga državnog tužilaštva definitivno potvrdila da je Brajuško Brajušković saopštavao neistine i očekuje da će, nakon svega, nadležni državni organi pokrenuti postupak protiv Brajuškovića za lažno svjedočenje.

VELJOVIĆ: Očekujem odgovornost Brajuškovića za lažno svjedočenje
Portal AnalitikaIzvor

-Cijenim da je aktuelni postupak državnog tužilaštva definitivno potvrdio sve ono što sam govorio od početka: da Brajušković saopštava neistine iz njemu znanih razloga! U postupku koji je sprovođen gotovo dva mjeseca preduzete su opsežne aktivnosti i saslušano više desetina građana i pripadnika policije a da nije ponuđen niti jedan jedini dokaz koji bi potkrijepio tvrdnje Brajuškovića u cilju vođenja postupka za utvrđivanje odgovornisti bilo kojeg lica, rekao je Veljović u izjavi za Portal Analitika.

Vrhovno državno tužilaštvo oglasilo se danas saopštenjem u kojem se ističe da ne postoje dokazi koji bi potvrdili navode Brajuška Brajuškovića da mu je starešinski kadar Specijalne antiterotističke jedinice naređivao da prati i prebija novinare i opozicionare. Radi utvrđivanja istine, VDT je, kako se navodi u saopštenju, saslušalo 74 osobe koji su mogli imati saznanja o činjenicama koje je iznio Brajušković. Nakon okončanja istrage Vrhovnog državnog tužilaštva o aferi u medijima nazvanoj „crne trojke“, Veljović očekuje da će državni organi utvrditi odgovornost Brajušvovića za davanje lažnog iskaza i lažno svjedočenje.

- Sa Brajuškovićem ne želim polemisati, ali vjerujem da će nadležni državni organi intezivirati aktivnosti kako bi se utvrdila konačno odgovornost Brajuškovića za lažno svjedočenje ali i druge aktivnosti, ističe Veljović, naglašavajući da se nada kako će i mediji koji su tokom protekla dva mjeseca forsirali kampanju morati makar da se zastide što su, u cilju ostvarivanja profita, blatili i satanizovali njega i njegove kolege.

-Očekujem da se pojedini mediji i novinari makar zastide od što su stvorili prostor za blaćenje ljudi bez ijednog ponuđenog dokaza, sve u želji za ekskluzivitetom i povećanjem tiraža. Nažalost, na sceni je hajkačko i dželatno novinarstvo koje ne interesuju istina niti činjenice već samo goli profit, zaključio je Veljović u razgovoru za Portal Analitika.

Portal Analitika