Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Miloš Jovanović v.d. direktora MIPA-e, Safet Korać v.d. pomoćnik direktora Uprave za sprječavanje pranja novca

Miloš Jovanović v.d. direktora MIPA-e, Safet Korać v.d. pomoćnik direktora Uprave za sprječavanje pranja novca

vladaslajd
C
rnogorska Vlada imenovala je juče magistra ekonomskih nauka Miloša Jovanovića za v.d. direktora Agencije za promociju stranih ulaganja (MIPA), a Safeta Koraća za v.d. pomoćnika direktora Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Miloš Jovanović v.d. direktora MIPA-e, Safet Korać v.d. pomoćnik direktora Uprave za sprječavanje pranja novca
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno, Upravni odbor Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija, predložio je Vladi da se za v.d. direktora Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija imenuje mr Miloš Jovanović. U predlogu je navedeno da Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija već duže od devet mjeseci nema direktora nakon imenovanja bivšeg direktora Petra Ivanovića na novu dužnost..

Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, kao stalno radno tijelo Vlade nadležno za pitanja predlaganja imenovanja, postavljenja i razrješenja iz nadležnosti Vlade, razmotrila je i prihvatila predlog Upravnog odbora Agencije i podnijela Vladi predlog da za v.d. direktora Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija, imenuje mr Miloša Jovanovića, do imenovanja direktora ove agencije u skladu sa zakonom.

Istovremeno, direktor Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorozma, na osnovu člana 64 Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, podnio je Vladi Crne Gore predlog da se za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorozma – rukovodioca Sektora za prevenciju, integracije i izvještavanje, odredi Safet Korać, diplomirani kriminalist. U predlogu je naveo da je ranijem pomoćniku direktora Uprave – rukovodiocu ovog sektora, Milošu Vukčeviću, prestao mandat na lični zahtjev, pa predlaže da se zbog potreba organa i kontinuiteta u obavljanju poslova, za v.d. pomoćnika direktora Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorozma – rukovodioca Sektora za prevenciju, integracije i izvještavanje, odredi Korać, navodi se y vladinoj Informaciji.

Portal Analitika