Društvo

Ponovo odloženo suđenje Šćepanu Bujiću

2709-bujic
G
lavni pretres optuženom Šćepanu Bujiću za ubistvo braće Dejana i Ljubomira Gojačanina u Baru koji je trbalo da počne danas u Višem sudu u Podgorici odložen je za 7. oktobar, prenosi Cafe del Montenegro (CDM).

Ponovo odloženo suđenje Šćepanu Bujiću
Portal AnalitikaIzvor

Odlaganje glavnog pretresa tražio je punomoćnik optuženog Bujića, advokat Zoran Piperović, jer, kako je istakao, treba da se upozna sa slučajem. Razlog današnjeg odlaganja je i taj što Bujićev branilac advokat Danilo Mićović nije na vrijeme dobio poziv za glavni pretres.

Sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Pean predsjedavaće Sudskim vijećem koje će suditi Bujiću.

Podsjećamo suđenje Bujiću je najprije trbalo da počne 5. jula ali je odloženo jer se tada u sudnici nije pojavio njegov branilac Danilo Mićović.

Suđenje za ubistvo braće Gojačanin će se od početka glavnog pretresa pa do okončanja postupka će se snimati, te će se nakon pravosnažnosti presude audio i video materijal dostaviti porodici i NVO-u"Društvo Braće Gojačanin".

Optužnica Šćepana Bujića tereti da je 15. februara u bilijar klubu „Mr Oto“, u Ulici Vladimira Rolovića u Baru, ubio sugrađane Dejana i Ljubomira Gojačanina.

Nakon ubistva braće Gojačanin, Bujić je bio u bjekstvu do 17. februara kada je u ranim jutarnjim satima uhapšen.

Bujić je priznao izvršenje krivičnog djela.

Braća Gojačanin sahranjena su 17. februara na gradskom groblju Gvozden brijeg u Baru.

Nakon nezapamćenog zločina u Baru, građani iz više crnogorskih gradova su danima organizovali mirna okupljanja u znak protesta protiv nasilja.

Šćepan Bujić prema Krivičnom zakonu može za dvostruko teško ubistvo dobiti maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora jer je u trenutku izvršenja krivičnog djela bio mlađi od 21 godine.

Portal Analitika