Svijet

Fanovi sakupili pare za statuu Robokapa u Detroitu

robokapok2609
S
ajt za grupno finansiranje projekata „Kickstarter“ je za svega šest dana uspio da sakupi novac da se podigne bronzana statua Robokapa visoka 3 metra pred predstojeći film Džoela Kinamana o ovom čuvenom zaštitniku reda i zakona.

Fanovi sakupili pare za statuu Robokapa u Detroitu
Portal AnalitikaIzvor

Velika bronzana statua Robokapa biće podignuta u Detroitu nakon što su fanovi legendarnog filma Pola Verhovena donirali novac. 
Statua će biti otkrivena narednog ljeta nakon što projekat, koji je imao podršku originalnog Robokapa Pitera Velera, sakupio 67.436 dolara za svega šest dana na sajtu „Kickstarter“, navodi magazin „Hollywood Reporter“. 
Sve je počelo kada je korisnik Tvitera javno poslao poruku gradonačelniku Detroita, Dejvu Bingu, zahtjevajući da se oda počast njegovom omiljenom filmskom liku pošto je on jedan od čuvenih izvoznih proizvoda Detroita. 
Bing mu je odgovorio: „Trenutno nema planova da se podigne statua Robokapa. Hvala vam za sugestiju“. 
Međutim, ova ideja je ubrzo zaokupila pažnju drugih korisnika Tvitera i korisnika Fejsbuka Džona Leonarda koji je započeo grupu „Izgradite statuu Robokapa u Detroitu“ na ovoj socijalnoj mreži. 
Kampanja na sajtu „Kickstarter“ ove snove pretvorila u stvarnost. Najveći dio sredstava, 25.000 dolara, došao je od dizajnera Pita Hotelea iz kompanije „Omni Consumer Products“ iz San Franciska, koja je svoje ime dobila po čuvenoj korporaciji koja Verhovenovom u filmu pravi Robokapa.

Portal Analitika