Rukomet

Rukometašice Budućnosti vratile dug Vardaru

RukometasiceBuducnosti
R
ukometašice Budućnosti su se revanširale damama iz Skoplja za poraz na turniru u Ljubljani, tako da su već u prvom zvaničnom derbiju ove sezone savladale Vardar 24:20. Izabranice Dragana Adžića su u 3.kolu Regionalne lige došle do veoma važnog trijumfa uoči početka Lige šampiona, jer je sada samopouzdanje “plavih” dotaklo tačku ključanja, što je ujedno i bio cilj pred put u Skoplje.

Rukometašice Budućnosti vratile dug Vardaru
Portal AnalitikaIzvor

Naše šampionke su savladale tim koji će ove sezone jurišati na najveće domete u Ligi šampiona, a već sami start kada su “plave” povele sa 2:0 nagovijestio je da Klara Voltering i drugarice više žele trijumf. Ubrzo su domaće igračice izjednačile, da bi uslijedila serija Radmile Petrović, Majde Mehmedović i Dragane Cvijić i Budućnost u 12.minutu dolazi do plus četiri – 8:4. Radičević, Đokić, Pino i drugarice su do poluvremena uspjele da postignu još samo dva gola, dok su naše dame pogađale iz svih pozicija. Prvi dio meča je obilježila odlična Klara Voltering sa čak 12 odbrana od ukupno 14.

U nastavku su se domaće trgle, zaigrale su bolje u odbrani, dok su u napadu napravile dosta tehničkih greški (ukupno 16 ili četiri više od Budućnosti), tako da nijesu uspjele ozbiljnije ugroziti veliku prednost “plavih”. Pozitivna vijest je da je i Neagu odigrala odlično meč i tri puta tresla mrežu Susline.

Naše šampionke će sjutra u 16 časova takođe u Skoplju snage odmjeriti sa Metalurgom.

Vardar – Budućnost 20:24 (6:13)

Skoplje – SC “Kale”. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Karbeska i Ilijeva (obije iz Makedonije). Sedmerci: Vardar 4(4), Budućnost 1(1). Isključenja: Vardar – , Budućnost 4 minuta.

VARDAR: Suslina (6 odbrana), Lejno (7 odbrana), Kostjukova, Radičević 2, Đokić 1, Pino 6, Šteriova, Nikolić 6, Dembele 2, Zebić 3, Klikovac, Crvenkoska, Hmirova, Lekić, Lojpur, Dmitrova.

BUDUĆNOST: Voltering (14odbrana), Žderić (6 odbrana), M.Vukčević, Petrović 3(1), Neagu 3, O.Vukčević, Nikitina, Božović, Gjorgijevska 5, Dalbi 1, Cvijić 6, Mehmedović 6, Despotović, Knežević.

(Handballme.me)

Portal Analitika