Društvo

Otvoren vrtić „Duško Basekić“ u Bijelom Polju

4262
D
ječji vrtić “Dušo Basekić”, čiju je izgradnju sa dva miliona eura finansirala vlada Azerbejdžana, otvoren je danas u Bijelom Polju.

Otvoren vrtić „Duško Basekić“ u Bijelom Polju
Portal AnalitikaIzvor

Vrtić su otvorili crnogorski predsjednik Filip Vujanović, predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, ministar prosvjete Slavoljub Stijepović i predstavnik Azerbejdžana Sejran Mirzazadeh.
Kako je saopšteno iz Vujanovićevog Kabineta, on je na svečanosti ocijenio da se otvara „sjajno zdanje, dječi vrtić koji je ispunio sva očekivanja“.
"Ispunilo se prije svega, očekivanje koje je predsjednik Azerbejdžana, Ilhan Alijev, imao kada je predložio da se napravi donacija Crnoj Gori, a ja da donacija bude za djecu i na sjeveru. Kroz to očekivanje imali smo uvjerenje da će se iskazati bliskost, prijateljski i sadržajan odnos Crne Gore i Azerbejdžana", naveo je Vujanović.
On se posebno zahvalio azerbejdžanskom narodu, Vladi i predsjedniku Alijevu na vrijednoj donaciji, koja će omogućiti djeci bolje uslove boravka u toj predškolskoj ustanovi.
Predsjednik Opštine Bijelo Polje kazao je da izgradnja tog vrtića, vrijedna dva miliona EUR, istovremeno i dokaz prijateljstva koje narod, vlada Azerbejdžana i predsjednik te prijateljske zemlje osjećaju prema tom gradu i Crnoj Gori.
"Ovaj gest i veliki poklon, koji su uslijedili zahvaljujući inicijativi i brizi našeg predsjednika Vujanovića, nešto su na čemu im danas najsvesrdnije zahvaljujemo riječima, a vjerujemo da će nam nastupajuća vremena dati priliku da tu zahvalnost dokažem i djelima“ rekao je Žurić.

Portal Analitika