Društvo

SDP o prijavi protiv NECKOM-a: Bavljenje politikom ne abolira od poštovanja zakona

2609_sdp

Socijaldemokratska partija je saopštila da podržava napore državnih organa u uspostavljanju vladavine prava, posebno sankcionisanju djela kojima se nanosi šteta državnom budžetu. To se posebno odnosi na zloupotrebe socijalnih davanja čime se nanosi velika šteta državnim finansijama, navodi SDP u reagovanju povodom podnošenja krivične prijave protiv firme „NECKOM“.

SDP o prijavi protiv NECKOM-a: Bavljenje politikom ne abolira od poštovanja zakona
Portal AnalitikaIzvor


Podsjetimo, nikšićka policija Osnovnom državnom tužiocu u tom gradu podnijela je krivičnu prijavu protiv funkcionera Pozitivne

Nikole Koćala

, izvršnog direktora preduzeća "Neckom" d.o.o. Nikšić, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, kojim je, sumnja se nanio štetu Centru za socijalni rad i Ministarstvu rada, u iznosu od oko 21.000 eura"



U SDP-u ističu da se "nadaju da će nadležni državni organi nastaviti borbu protiv ovakvih zloupotreba i na isti način tretirati istovjetne slučajeve u svim preduzećima i svim gradovima, kako činjenica da je za „zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju“ kroz institut porodiljskog bolovanja, prvo optuženo preduzeće čiji je vlasnik funkcioner opozicione partije, kako ne bi izazivala sumnje javanosti u principijelnost postupanja".



Kako ističu, "stepen društvene opasnosti mora biti osnov za određivanje redosljeda u bavljenju krivičnim djelima. U suprotnom selektivna pravda može postati najgora vrsta nepravde".



U SDP-u naglašavaju da "nečije bavljenje politikom nije i ne treba da bude abolicija od poštovanja zakona. Naprotiv, politički aktivni ljudi treba da daju primjer ostalima u ostvarenju principa za koje se verbalno zalažu".



"Uvjereni smo da će nadležni organi budućim aktivnostima otkloniti sumnje dijela javnosti u principijelnost postupanja i procesuiranjem svih počinilaca istovjetnih zloupotreba dokazati da im je borba za poštovanje zakona isključivi motiv djelovanja", kaže se u saopštenjiu SDP-a dostavljenom

Portalu Analitika.

Portal Analitika