Abiznis

Regija Bursa zainteresovana da ulaže u Crnu Goru

mugi
I
nvesticioni potencijali Crne Gore, prije svega Podgorice, u velikoj mjeri odgovaraju interesovanju privrednika turske regije Bursa, pa se u narednom periodu mogu očekivati ulaganja u više sektora, zaključeno je danas na sastanku delegacije turskih privrednika, na čelu sa pomoćnikom guvernera regije Bursa Ahetom Hamdi Ustom, sa gradonačelnikom Podgorice dr Miomirom Mugošom, navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Regija Bursa zainteresovana da ulaže u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Konstatujući da su politički odnosi između Crne Gore i Turske jako dobri, kao i da je priliv turskog kapitala već značajan, gradonačelnik je ocijenio da ekonomski odnosi napreduju praktično iz dana u dan. On je turskim privrednicima prezentovao čitav niz konkretnih projekata za koje je već spremna prostorno-planska, a u velikom broju i projektna dokumentacija. Posebno su potencirane mogućnosti za investiranje koje nude industrijska i agroindustrijska zona. Gradonačelnik je goste obavijestio i o predstojećem međunarodnom tenderu za izgradnju uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

Zahvalnost na detaljnim i upotrebljivim podacima, kao i na konstruktivnom razgovoru, gradonačelniku je posebno iskazao Nadži Šahin, predsjednik udruženja „Balkansaid”, koje ima 300 članova porijeklom sa Balkana. On je kazao da su članovi Udruženja posebno zainteresovani za investiranje u prehrambenu industriju, turizam, energiju i građevinarstvo.

 

 

Portal Analitika