Region

Naglo se pogoršalo zdravstveno stanje Jovanke Broz

2609jovankaB
S
tanje Jovanke Broz, udovice Josipa Broza Tita, naglo se pogoršalo, saznaje "Blic".

Naglo se pogoršalo zdravstveno stanje Jovanke Broz
Portal AnalitikaIzvor

Jovanka Broz je nedavno primljena u bolnicu zbog zdravstvenih problema. Ona je planirala da se po izlasku iz bolnice vrati u svoju kuću, koja je oštećena.

- Jovanka ne želi da se iz bolnice vrati u bilo koji drugi smještaj zato što u toj kući na Dedinju osjeća izvjesnu pravnu sigurnost - rekao je Žarko Jokanović, pisac feljtona o nekad prvoj dami SFRJ.

On je svakodnevno obilazi u Urgentnom centru gdje se ona nalazi od 23. avgusta kada je primljena dehidrirana i u polusvjesnom stanju.

Sve donedavno, izgledalo je da se Jovankino zdravstveno stanje svakog dana poboljšava, što se odrazilo i na njeno raspoloženje.

"Sve vrijeme je svjesna, razgovara sa ljekarima, mada njeno zdravstveno stanje nije ni izbliza dobro da bi nekadašnja prva dama bila prebačena na kućno liječenje", napisao je Jokanović, koji joj je bio u posjeti.

"Kao i mnogo puta do sada, fasciniran sam njenom borbenošću i energijom, njenim prepoznatljivim širokim osmijehom. Bio je to jedan dirljiv susret i veoma sam srećan što je moja posjeta obradovala", napisao je Jokanović.

 

Portal Analitika