Politika

Bulatović: DPS i Vlada će opstruirati primjenu ustavnih amandmana

2209predrag-bulatovic
D
emokratska partija socijalista (DPS) i Vlada opstruiraće primjenu ustavnih amandmana, smatra funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović, ocjenjujući da će normativne promjene u pravosuđu doživjeti debakl već na prvom koraku ukoliko Vrhovni državni tužilac ne procesuira neke aktere afere Snimak.

Bulatović: DPS i Vlada će opstruirati primjenu ustavnih amandmana
Portal AnalitikaIzvor

- Očekujem da će nakon usvajanja ustavnih amadnaman i seta zakona koji to prate, nastupiti vrijeme opstrukcije njihove primjene od Vlade i vrha DPS-a. Svuda gdje bude interes vlasti biće v.d. stanje, kao što je sad u tužilaštvu, ili probijanje i prolongiranje rokova, a za šta će se optuživati parlament i opozicija - rekao je Bulatović agenciji MINA.
On, kako je kazao, to tvrdi, jer je jasno da vlast u Crnoj Gori nije donijela odluku da se obračuna sa korupcijom i odrekne se svog uticaja u pravosuđu i tužilaštvu.
- To je očekivano, jer kad bi donijeli takvu odluku, to bi značilo da počinju borbu sa samim sobom, odnosno borbu protiv nosioca tih pojava u njihovim redovima - rekao je on.
Bulatović je kazao da bez takve, kvalitetne borbe, nema napretka ka Evropskoj uniji.

- Ako to ne bude radila ova Vlada, odnosno ne bude se borila protiv korupcije, posebno na visokom nivou, veoma brzo će raditi neka druga Vlada, kako u političkom, tako i u personalnom sastavu – rekao je Bulatović.
Prema njegovim riječima, uslov za otvaranje pregovora u poglavljima 23 i 24 nijesu posebni, konkretni rezultati, već će ostvarenje rezultata biti uslov za zatvaranje pregovora i donošenje konačne odluke da li je Crna Gora usvojila evropske standarde.
- Ipak, treba uočiti da je jedan broj zakona i drugih akata koji su usvojeni u Crnoj Gori od Evropske komisije (EK) ocijenjen kao korak u dobrom smjeru i ja to ne sporim, ali ocjenjujem to kao formalni ili procedurani napredak - kazao je Bulatović.

Portal Analitika