Politika

SNP: Ostajemo pri stavu da treba da se formira Opština Tuzi

2609snp-cg
S
ocijalistička narodna partija Crne Gore, ostaje dosljedna u stavu da punopravna opština Tuzi treba da se formira kao i sve druge opštine u Crnoj Gori, utoliko prije što za održavanje konsultativnog referenduma, ne postoje neophodni uslovi, prije svega zakonski, kojima se predviđa takav vid izjašnjavnja građana, navodi se u saopštenju Željka Milića odbornika SNP CG u Skupštini GO Tuzi.

SNP: Ostajemo pri stavu da treba da se formira Opština Tuzi
Portal AnalitikaIzvor

- S toga, sve dosadašnje aktivnosti u cilju pripremanja i održavanja referenduma, SNP CG smatra neozbiljnim. Slično je i sa najnovijim pokušajem formiranja još jedne Komisije za izradu elaborata o ekonomskoj opravdanosti formiranja punopravne opštine Tuzi - kazao je Milić i dodao:

- SNP, odnosno njeni predstavnici u Skupštini GO Tuzi, nisu pristali da učestvuju u radu ni prethodne komisije. Ta komisija je završila rad raskidanjem ugovora sa firmom koja je uradila traženi elaborat, iako su svjesni da moraju uplatiti sredstava predviđena potpisanim ugovorom sa pomenutom firmom.

Mjesni odbor SNP u GO Tuzi obavještava javnost da neće učestvovati ni u radu novoformirane komisije za izradu elaborata u GO Tuzi, iako u javnosti, u sastavu pomenute komisije, figurira i moje ime, što nije tačno, navodi Milić u saopštenju.

- Kao odbornik u Skupštini GO Tuzi, nijesam ni učestvovao u radu posljednje sjednice Skupštine GO Tuzi na kojoj je formirana i konstituisana pomenuta Komisija.

Mjesni odbor SNP u GO Tuzi, ne želi da učestvuje u još jednoj igri aktuelne vlasti u GO Tuzi, odnosno u radu novoformirane Komisije , koja je sastavljena od predstavnika svih stranaka koje participraju u radu Skupštine GO Tuzi. Umjesto da se bave svojom odgovornošću koja proizilazi iz potpisanog sporazuma sa najvišim predstavnicima DPS-a, o održavanju referenduma do kraja septembra, a kojeg nema i da odgovaraju pred građanima na teritoriji GO Tuzi, oni formiraju još jednu komisiju i naravno hoće da dobiju na vremenu zajedno sa DPS -om. Znaju oni koliko im vjeruju građani Malesije, posebno poslije potpisanog sporazuma krajem januara ove godine, i zato oni koji su dobili njihove glasove i ne pominju održavanje referenduma.

Međutim, lokalni izbori su blizu i sigurno je da će svi potpisnici tog sporazuma dobiti adekvatan odgovor od birača na teritoriji GO Tuzi - zaključio je Milić.

 

Portal Analitika