Politika

Đukanović se sastao sa Obamom

djukanovicuiiobame2609
P
redsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se juče sa predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barakom Obamom, na prijemu koji je organizovan u hotelu “Valdorf  Astorija”, saopšteno je iz Vlade.

Đukanović se sastao sa Obamom
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović boravi u Sjedinjenim Američkim Državama SAD gdje prisustvuje 68. zasijednju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Đukanović je imao brojne bilateralne susrete na marginama zasijedanja UN-a u Njujorku.

Tokom jučerašnjeg dana Đukanović razgovarao sa premijerima Albanije i Kosova, Edijem Ramom i Hašimom Tačijem. Sagovornici su poručili da kočnica na Balkanu više nema i da je vrijeme za ubrzani ekonomski razvoj.

Đukanović je razgovarao i sa premijerom Malte Džozefom Muskatom. Premijer Malte je, nakon razgovora sa predsjednikom crnogorske Vlade kazao da je veoma zadovoljan nivoom saradnje između dvije države.

- Konstantno radimo na unapređenju naših odnosa. Malta je kapija Evrope ka sjeveru Afrike, a Crna Gora država vodilja na Balkanu. Moramo se dublje povezati kako bismo iskoristili ogroman potencijal za saradnju - kazao je Muskat.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović boravi od 22. do 27. septembra u Njujorku, gdje učestvuje na 68. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Sa predsjednikom Vlade u Njujorku u delegaciji je i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, koji će učestvovati na međunarodnim skupovima i imati susrete sa svojim kolegama.

Portal Analitika