Rukomet

Večeras derbi Vardar - Budućnost

MiljanicRukomet
E
kipa koja je sa razlogom ove sezone dobila epitet drim tima – Vardar će večeras (18h) u 5. kolu Regionalne lige dočekati našeg šampiona – Budućnost, koja takođe podiže formu i igra sve bolje.

Večeras derbi Vardar - Budućnost
Portal AnalitikaIzvor

Iste ekipe su prije samo pet dana odmjerile snage na turniru u Ljubljani, tada je u finišu slavio Vardar (25:24), međutim naše rukometašice su takođe pokazale klasu, kao i da imaju kvalitet da se ravnopravno suprotstave igračicama poput Pino, Lekić, Radičević, Đokić, Fernandez, Nikolić, Zebić, Dembele…

Ipak u dvorani “Boris Trajkovski” u Skoplju je ulog mnogo veći, igra se za bodove, jer su po mnogima upravo ova dva tima glavni favoriti za osvajanje regionalnog takmičenja, dok se očekuje da i u Ligi šampiona isti timovi doguraju daleko.

“Očekuju nas dvije posljednje provjere pred početak Lige šampiona, a naročito će dragocjena biti utakmica protv Vardara. Znamo da je Vardar odličan tim sa sjajnim pojedincima, imali smo priliku da se uvjerimo u to i na turniru u Ljubljani. Biće nam to prava provjera i volio bih da bude što više navijača u dvorani u Skoplju, kako bi nam to bila i prava priprema za ono što nas očekuje u Mađarskoj, Danskoj i Poljskoj na gostovanjima u Ligi šampiona. Vardar je u takmičarskom ritmu jer je igrao i kvalifikacije za Ligu šampiona, a kvalitet je potvrdio i na turniru u Ljubljani, pa je opravdano što pretenduje na plasman u završnicu Lige šampiona”,kazao je Dragan Adžić.

Pozitivna vijest je što se Kamila Dalbi oporavila, a samim tim je i napad “plavih” postao mnogo ubojitiji i konkretniji.

“Zdravstveni bilten ponovo nije idealan i još nije sigurno ko će od igračica biti u mogućnosti da nastupi protiv Vardara, ali vjerujem da se to neće odraziti na naše izdanje. Kamila Dalbi se vratila na teren na turniru u Ljubljani i spremna je za predstojeća dva meča, dok Kristina Neagu još uvijek nije u punom treningu i nakon povratka iz Skoplja, znaće se da li će moći da pruži nešto više i bude duže na terenu nego što je to bio slučaj u duelu protiv Vardara u Ljubljani”, kazao je Adžić. (Handballme.me)

Portal Analitika