Društvo

ŽPGG: Karta na relaciji Podgorica- Nikšić jedan euro do kraja godine

2609vozok
Ž
eljeznički prevoz Crne Gore AD  u periodu od  1. oktobra do 31. decembra ove  godine, na pruzi Nikšić-Podgorica odobrava promotivne cijene voznih karata u iznosu od jedan euro, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

ŽPGG: Karta na relaciji Podgorica- Nikšić jedan euro do kraja godine
Portal AnalitikaIzvor

Promotivne cijene karata važe za sve putnike i na svim relacijama od Nikšića do Podgorice ili obratno.

Karte se mogu kupiti na blagajnama u Nikšiću i Podgorici, kao i kod konduktera u vozu.

U posebnom saopštenju kompanija je navela da je Odbor direktora na sjednici održanoj  23. septembra  razmatrao i usvojio Informaciju  o realizovanim aktivnostima za avgust, u kojoj je konstatovano da su sve  aktivnosti  odrađene  shodno planu rada za prošli mjesec.

- Fizički obim rada na nivou Društva ( uključen i lokalni i međunarodni  saobraćaj)  u odnosu na isti period prošle godine ima pozitivne pokazatelje  po svim parametrima  (broj pokrenutih vozova veći za 17 % broj prevezenih putnika veći za 2 % realizovani prihodi veći za 5%, pripadajući prihodi u raspodjeli pihoda sa ŽS veći za 9% i broju realizovanih putničkih kilometara za 5%). Ocijenjeno je da su, imajući u vidu činjenicu da  nije saobraćao auto voz, koji daje ŽS, što čini 25% kapaciteta u međunarodnom saobraćaju  rezultati  poslovanja iznad očekivanja. Prilivi novčanih sredstava su nešto slabiji u odnosu na uporedni period ( 3%), dok su odlivi manji za 18% u odnosu na  uporedni period . Smanjenje odliva novčanih sredstava je prvenstveno rezultat smanjenja zarada zaposlenih i smanjenja rashoda određenih kategorija, shodno  Zaključku Vlade Crne Gore i rada Menadžmenta  Društva  u odnosu na  zacrtani plan racionalizacije troškova i mjera štednje - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, realizacija Plana javnih nabavki se vrši u skladu sa donijetim odlukama i do sada nijedna odluka od strane Komisije za kontrolu postupaka  javnih nabavki i učesnika u nadmetanju, nije poništena .

- Aspektu bezbjednosti, od strane Službe unutrašnje kontrole, posvećena je posebna pažnja. Uočene nepravilnosti koje nijesu uticale ne bezbijednost saobraćaja su otklonjene. Kontrolisana je dokumentacija, ispravnost vozila, opremanja i snabdijevanja vozova, rad osoblja u vozovima, rad u depoima , realizacija planiranih i vanrednih provjera  znanja i obučenosti, rad manevarskog osoblja i osoblja na utovaru i istovaru automobila, kao i drugo iz nadležnosti ove službe - zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika