Politika

Dan: DPS zloupotrijebio državne resurse na Cetinju

2609milojankovicok
I
zvještaj o realizovanim aktivnostima po predizbornim obećanjima, koji je sačinio bivši predsjednik opštine Cetinje Milovan Janković, dokazuje zloupotrebe državnih resursa za političke potrebe Demokratske partije socijalista (DPS), piše Dan.

Dan: DPS zloupotrijebio državne resurse na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

U dokumentu koji je taj list objavio se navodi da je DPS zapošljavao partijski podobne osobe, pomagao im pri rješavanju stambenih pitanja, obezbjeđivao i kredite, a u onim naseljima gdje većinski žive njihove pristalice, opštinske službe sprovodile su i određene infrastrukturne projekte poput izgradnje rasvjete, električne mreže ili asfaltiranja.

Dokument je datiran na 10. mart 2008. godine i ima zaglavlje Prijestonice Cetinje. Služio je kao pregled realizovanih predizbornih obećanja DPS-a, a radi pripreme kampanje za lokalne izbore na Cetinju, koji su bili najavljeni za 2009. godinu, a u njemu je dat pregled šta je DPS obećao, a šta realizovao u 16 naselja na Cetinju.

Janković je u srijedu kazao da nije bio u prilici da odgovara o realizaciji predizbornih obećanja i navodima da je bilo zloupotrebe državnih resursa za potrebe DPS-a, navodeći da će danas moći da saopšti svoje stavove.

Portal Analitika