Društvo

DN: Vesna Medenica od SO Kolašin dobila nepostojeću nagradu

2609vesnamedenicaok
N
agrada za javnog radnika, koju je na svečanoj sjednici SO Kolašin dobila predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, ne postoji na spisku priznanja koje dodjeljuje opština, pišu Dnevne novine.

DN: Vesna Medenica od SO Kolašin dobila nepostojeću nagradu
Portal AnalitikaIzvor

Prema odluci o ustanovljenju, uslovima, načinu i postupku dodjeljivanja opštinskih nagrada i priznanja, opština Kolašin dodjeljuje četiri nagrade, i to plaketu i zahvalnicu opštine, nagradu mladima, kao i priznanje „Počasni građanin Kolašina“.

Predsjednik opštine Darko Brajušković tvrdi da zakon nije prekršen, jer nije bilo uslova da se ispoštuje odluka Skupštine opštine, usvojena u julu prošle godine.

-Nijesmo stigli da na sjednici SO formiramo komisiju koja će dodjeljivati nagrade, pa smo uradili ono što smo činili svake godine do sada. Odluka o nagradama za vajara miodraga Šćepanovića i Medenicu donešena je dogovorom- naveo je Brajušković, koji je izbjegao da odgovori na pitanje na osnovu kojeg člana odluke o dodjeli nagrada je predložena Medenica.

Prema nezvaničnim informacijama lista, iznosi nagrada za četvoro nagrađenih na sjednici SO za Dan opštine su različiti, što se takođe kosi sa pravilima. Svoju novčanu nagradu Medenica je poklonila lokalnom skijaškom klubu.

Portal Analitika