Društvo

Lične karte dobilo 223 Roma iz Boke

romi
N
evladina organizacija Mladi Romi iz Herceg Novog obezbijedila je ličnu dokumentaciju za 223 osobe romske populacije sa područija Boke Kotorske, saopštio je njen izvršni direktor, Mehmet Beriša, javlja RTCG.

Lične karte dobilo 223 Roma iz Boke
Portal AnalitikaIzvor

U okviru projekta „Lični dokumenti – prvi korak ka ravnopravnosti", ta NVO obezbijedila je ličnu dokumentaciju, navodeći i da je ostvarila značajnu saradnju sa opštinom Herceg Novi, projektom otvaranja kancelarije za romska pitanja.

„Od jula ove godine dobili smo opštinski prostor besplatno ustupljen našoj organizaciji, koji nam značajno olakšava da unaprijedimo prostor romske i egipćanske zajednice", rekao je Beriša, a prenio Radio Jadran.

Prema njegovim riječima, aktivnosti žele da prošire i na nivou Crne Gore, navodeći da je ta organizacija otvorila kancelariju u Podgorici, koji je finansirao sekretarijat za Dekadu Roma iz Budimpešte.

„Opšti cilj projekta je obezbijediti veće učešće romskog civilnog sektora u procesu Dekade inkluzije Roma i ostalim relevantnim inicijativama i strategijama vezano za inkluziju Roma", precizirao je on.

Predstavnik NVO Romsko vrijeme, Senad Sejdović, podsjetio je da je od jula Crna Gora preuzela presjedavanje Dekadom Roma, navodeći da će naredna dva dana biti organizovana prva međunarodna konferencija na kojoj će prisustvovati predstavnici romskog civilnog sektora.

 

Portal Analitika