Turizam

Turistička ponuda Crne Gore na Sajmu turizma „IFTM Top Resa 2013“

turizam
N
acionalna tuistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u  saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na berzi turizma „Top Resa 2013“ u Parizu koji se održava se u perodu od 24. do 27.septembra, saopšteno je Portalu Analitika iz TO Crne Gore.

Turistička ponuda Crne Gore na Sajmu turizma „IFTM Top Resa 2013“
Portal AnalitikaIzvor

 

Sajam „Top Resa“ okuplja veliki broj profesionalaca u turističkom biznisu, isključivo je poslovnog karaktera, a nastup na ovom sajmu omogućava uspostavljanje kontakata i poslovanja sa turoperatorima u vrijeme kada je to optimalno za planiranje i ugovaranje poslova za narednu godinu.

Crnogorski štand je i ove godine posjetila ambasadorka Crne Gore u Francuskoj Irena Radović i princ Nikola Petrović.

Direktor NTO-a Saša Radović i državni sekretar za turizam, Predrag Jelušić održali su brojne sastanke sa partnerima i turističkim privrednicima iz Francuske, a  ovom prilikom promovisan je i novi turistički proizvod „Panoramski putevi“. Ovaj projekat je realizovan kroz saradnju NTO-a i Ministarstva održivog razvoja i turizma. Grad Budvu koji Francuzi najviše posjećuju je pored turističke organizacije predstavljao i gradonačelnik, Lazar Radjenović.

Montenegro Airlines bilježi rast broja putnika iz Francuske. Za prvih devet mjeseci ove godine zabilježen je rast od 12% na redovnim letovima za Podgoricu i Tivat. Prvi francuski turisti došli su u februaru u sklopu zimskih aranžmana, a pozitivan trend se nastavlja od aprila do kraja oktobra. U ovom periodu prevezeno je skoro 37.000 turista. Osim redovnih linija oragnizovani su i čarter letovi iz Miluza, Šerburga, Kaena, Dovila, Dižona i Marseja.

Da je interesovanje francuskih turista za Crnu Goru veliko pokazuje i podatak da je tokom maja o.g. Montenegro Airlines svakog dana imao po šest letova ka Crnoj Gori. Većina ovih turista se ponovo vraća u Crnu Goru, i to kao  individualni gosti. Za sljedeću godinu je planirano uvodjenje i redovnog avio saobraćaja iz Liona do Podgorice.

Na crnogorskom štandu pored predstavnika NTOCG i Ministarstva održivog razvoja i turizma svoju ponudu su predstavili: Montenegro Airlines, Montenegro Stars Hotel Group, HG Budvanska Rivijera, hoteli Maestral, Hunguest Sun Resort, Atlas Hotels Group, turističke organizacije Budve, Bara, Herceg Novog, Prijestonice Cetinja i Ulcinja, kao i agencije Luminalis DMC i MTO travel.

Očekuje se da će ove godine sajam posjetiti oko 30.000 posjetilaca i preko 3000 predstavnika medijskih kuća, kao i poslovnih ljudi koji planiraju investicije u turizmu.

U petak će na štandu prigodnim programom biti organizovano obilježavanje svjetskog dana turizma.

 

 

 

Portal Analitika