Politika

DANILOVIĆ: Pilatovsku Vladu da svetinja dozove pameti

49danilovic1v
Š
ef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Goran Danilović kritikovao je na svom Fejsbuk profilu Vladu Crne Gore zbog toga što Počasnom odboru za osvećenje hrama u Podgorici nema predstavnika opozicije.

DANILOVIĆ: Pilatovsku Vladu da svetinja dozove pameti
Portal AnalitikaIzvor

- Vlada je formirala Počasni odbor za obilježavanje 1700 godina Milanskog edikta i povodom osvećenja Hrama hristovog Vaskrsenja u Podgorici. Vlada Mila Đukanovića izabrala je Filipa Vujanovića za predsjednika Počasnog odbora isto onako kako ga je "izabrala" i za "predsjednika" Crne Gore. Naravno, Bogu hvala da će licemjernu i pilatovsku Vladu makar i na trenutak Svetinja dozvati pameti, da Đukanović makar za par dana, dok tu budu pravoslavni patrijarsi, neće imati dilemu ko je i gdje je Crkva, napisao je Danilović.

Zamislite, međutim, jednu nečasnu i sramnu Vladu koja zaboravi da ponudi mjesto ili dva u Počasnom odboru predstavnicima opozicije, one koja se nikad ni kamenom ni riječju nije bacila na Hristovu crkvu, one opozicije koju glasaju i vjeruju joj makar podjednako pobožni ljudi, one opozicije koja je bezbroj puta branila Svetinju od razbojnika, dripaca i polusvijeta. Tako je sramnim Vladinim naumom u Počasnom odboru za osvećenje Hristovog hrama bilo mjesta samo za predstavnike pola Crne Gore. Ljudima koji su hulili i jurišali na Crkvu, koji svako malo prijete Svetoj Trojici na vrhu Rumije, dovoljno je tako da ni crveni u licu stanu pred Hram i narod i kažu: evo nas u cijeloj svojoj veličini i sjaju svom.

Na svu sreću, pravoslavni patrijarsi dolaze da se poklone Hristu vaskrslome, a ne licemjernoj Vladi i njenom ohlom predsjedniku čija je vlast protjerala više sveštenika nego komunistička. Bilo bi divno da Filip Vujanović iskoristi priliku i recimo patrijarhu Moskovskom i cijele Rusije pojasni vlastito promišljanje o kanonskoj i nekanonskoj Crkvi - da prosvijetli Njegovu Svetost. Ipak, i pored svega, ljepotu predstojećeg praznika niko i ništa ne može da pomuti. Bićemo svi pred Hristovim hramom i ostati u njemu i oko njega i nakon što minu blicevi fotoaparata i zujanje kamera. Biće narod uz svoju Crkvu. Hristos Vaskrese, napisao je Danilović.

 

 

Portal Analitika