Fudbal

Stanković se oprašta od reprezentacije 11. oktobra

2509dekiS
S
rpski fudbalski reprezentativac Dejan Stanković odigraće protiv Japana 11. oktobra 2013. godine u Novom Sadu svoj oproštajni meč u dresu reprezentacije Srbije, javlja B92.

Stanković se oprašta od reprezentacije 11. oktobra
Portal AnalitikaIzvor

Time će Stanković postati rekorder po broju odigranih utakmica u istoriji za reprezentaciju Srbije, jer će mu to biti 103. meč u nacionalnom dresu.

U ovom trenutku, Savo Milošević i Dejan Stanković imaju odigrane po 102 utakmice za reprezentaciju.

Milošević je svoju 102. utakmicu odigrao protiv Bugarske 19. novembra 2008. godine u Beogradu, a Stanković ga je sustigao 11. oktobra 2011. godine u Mariboru protiv Slovenije. Ispostaviće se da će tačno dvije godine kasnije - 11. oktobra 2013, zauzeti prvo mjesto na vječnoj listi.

Dejan Stanković, nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera, debitovao je u dresu reprezentacije tadašnje SR Jugoslavije na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje u Beogradu 22. aprila 1998. Tom prilikom je postigao dva gola, a u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri 15 puta se upisivao u strijelce. Zanimljivo je da je prvu i da će rekordnu, oproštajnu utakmicu odigrati protiv azijske selekcije - Južne Koreje i Japana.

U međuvremenu, Stanković je mjesto u istoriji zauzeo i kao jedini srpski igrač koji je učestvovao na tri svjetska prvenstva - 1998. u Francuskoj, 2006. u Njemačkoj i 2010. u Južnoj Africi.

Pored toga, bio je učesnik i Prvenstva Evrope 2000. u Belgiji i Holandiji.

Fudbalski savez Srbije i selektor "A" reprezentacije Siniša Mihajlović su odlučili da predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Japana, koja će na Stadionu "Karađorđe" biti odigrana 11. oktobra sa početkom u 17.30 sati, iskoriste i za ukazivanje dužnog poštovanja ka dugogodišnjem kapitenu i jednom od simbola reprezentacije. FS Srbije će narednih dana obavijestiti javnost o svečanosti koja će tom prilikom biti upriličena na novosadskom stadionu.

 

Portal Analitika