Politika

VUKOVIĆ: SNP i Pozitivna pokazale visok stepen odgovornosti, DF klasični destruktivci

3008vukovicmisko
P
oslanik DPS-a Miodrag Vuković rekao je u izjavi za Portal Analitika da je usvajanjem  seta  zakona o pravosuđu i tužilaštvu koji su usaglašeni sa ustavnim izmjenama odrađen osnovni posao i da očekuje da će se nastaviti sa “odgovornim naporima i pozicije i opozicije”.

VUKOVIĆ: SNP i Pozitivna pokazale visok stepen odgovornosti, DF klasični destruktivci
Portal AnalitikaIzvor

Vuković je istakao da je rasprava u parlamentu vođena korektno i da su SNP i Pozitivna pokazale visok stepen odgovornosti  dok su iz DF-a, kako je naglasio, ostali sa skinutom maskom klasičnih destruktivaca.

- Odradili smo osnovni posao na vrijeme i očekujem da će izbor Vrhovnog državnog tužioca, sudskog i tužilačkog savjeta kao i predsjednika Vrhovnog suda biti obavljen u roku. Pokazalo se da su svi zakoni potpuno zasnovani na ustavnim amandmanima i da nijedna norma nije bila neustavna. Vođena je korektna rasprava u parlamentu i drago mi je što su, posebno, SNP i djelimično Pozitivna Crna Gora kao i sve nacionalne partije pokazale visok stepen odgovornosti da intervenišu na zakone da budu čak i bolji od inicijalno predloženog rješenja – rekao je Vuković za Portal Analitika i poručio da “očekuje da će i opozicija i pozicija nastaviti sa odgovornim naporima”.

Vuković je istakao da su iz Demokratskog fronta ostali sa skinutom maskom i da se potvrdilo da su “klasični destruktivci”.

- Ne znam čime će DF opravdati svoje srceparajuće zalaganje da dođe do navodnih promjena. Ta njihova potrošena, nedokazana, vulgarna kritika svega i svačega navodi da je sve trulo u našoj državi, koju treba praviti po njihvom modelu naišla je na odbijanje od svih demokratskih struktura u crnogorskom parlamentu. Ostali su sa skinutom maskom klasičnih destruktivaca koji su jedno pričali a drugo radili. Govorili su da mi želimo da konzerviramo stanje da se ništa ne mjenja a ispostavilo se da je to budalaština prvog reda. Građani će o tome dati ocjanu – rekao je Vuković.

On je naveo da su usvajanjem pravosudnih zakona, koji su usaglašeni sa Ustavom, demantovani oni koji su željeli da kompromituju Valadu i parlament i koji su “rekli da vlast razvlači usaglašavanje zakona sa ustavnim izmjenama da bi spriječili da se stvari mjenjaju”.

 

Portal Analitika