Zabava

Prodaje se kuća iz djetinjstva Kurta Kobejna

kobejn
O
voga mjeseca obilježava se 20 godina od izlaska poslednjeg albuma američkog benda Nirvana, a ljubitelji tog benda moći će da kupe ne samo “super de luks” muzički paket, već će biti u prilici da kupe i kuću u kojoj je kao dijete živio frontmen Nirvane Kurt Kobejn.

Prodaje se kuća iz djetinjstva Kurta Kobejna
Portal AnalitikaIzvor

Kobejnova majka, Vendi O’Konor (Wendy O’Connor) ove nedjelje će staviti na prodaju Kobejnov bungalov koji se nalazi jugoistočno od Sijetla, a uz njega zainteresovani ljubitelji Nirvane biće u prilici da kupe i Kobejnov dušek.

Kako bi pomogla prodaju, porodica će ponuditi uvid u njegovo djetinjstvo kroz fotografije snimljene u kući, uključujući rođendanske čokoladne torte i fotografiju nasmijanog Kobejna iz tinejdžerskih dana, s gitarom u rukama u njegovoj neurednoj sobi.

Kobejnov dom, koji, prema posljednjoj procjeni, vrijedi manje od 67.000 dolara, biće stavljen na prodaju za 500.000 dolara.

“Odlučili smo da prodamo kuću kako bi osnovali Kurtovu zadužbinu, iako postoje pomiješana osjećanja, jer smo svi voljeli kuću i ona nosi mnogo lijepih uspomena. Ali, naša porodica se preselila iz Vašingtona, i mi osjećamo da je vrijeme da ostavimo kuću”, rekla je u saopštenju Kobejnova sestra Kim Kobejn.

Kobejn, koji je bio heroinski zavisnik, ubio se u Sijetlu 1994. godine, u 27. godini, poslije veoma uspješne karijere koja je popularizovala grandž rok (grunge rock) sjeverozapadne obale SAD.

Posljednji od tri studijska albuma Nirvane, naslovljen “In Utero”, objavljen je u septembru 1993. godine.

(blic.rs)

 

Portal Analitika