Društvo

Dodijeljene nagrade pobjednicima prve etape regate "Hiljadu ostrva"

2509porto
N
agrade za prvu etapu regate“Hiljadu ostrva” i jednodnevne regate “Hiljadu ostrva + 2” u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro i Jedriličarskog kluba iz Rijeke, dodijeljene su sinoć na bazenu Purobeach u Porto Montenegru.

Dodijeljene nagrade pobjednicima prve etape regate "Hiljadu ostrva"
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik opštine Tivat Miodrag Kankaraš dodijelio je nagrade najbržim brodovima: mađarskom krstašu “Wild Joe” sa skiperom Martonom Jožom, koji je i pobjednik prve etape ove velike međunarodne regate, drugoplasiranoj“Hidri” iz Austrije sa skiperom Gestom Pongracem, i trećeplasiranom brodu “Waypoint” iz Hrvatske, sa skiperom Damirom Cargom.

2509porto2
U akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, juče je održana i mala regata “Hiljaduostrva +2”, kada su jedriličari iz Tivta imali priliku da jedre sa učesnicima međunarodne jadranske regate. Najbrži brod u ovoj regati bio je “Maestral” iz Porto Montenegro Jaht kluba na čelu sa skiperom Ilijom Belanom. Na drugom mjestu se našao “Wild Joe”, dok je treće mjesto zauzeo brod “Hunter” sa skiperom Vilijamom Morisonom iz Irske.

Regatana na kojoj se takmiči 11 brodova iz osam država sa oko 70 članova posade, startovala je u subotu, 21.septembra u akvatorijumu ispred luke Rijeka, a prva etapa duga 277 milja, nautičare je odvelana jug Jadrana do Tivta.

2509porto3
Flota jedrilica je ostavila za sobom ostrva Unije, Susak, Premudu, Dugiotok, Kornat, Vis, Lastovo i Mljet i stigla u marinu Porto Montenegro. Mađarski brod “Wild Joe” sa ukupnim vremenom od 28 sati 41 minut i 6 sekundi bio je najbrži i prvi je od učesnika regate stigao u Tivat, već u nedjelju u poslijepodnevnim satima.
Portal Analitika