Društvo

Biznis inkubator Hubraum finansira mlade crnogorske inovatore

2509hub
Nj
emački Biznis inkubator Hubraum (Hub:raum) će preko Crnogorskog Telekoma pružiti podršku mladim preduzetnicima iz Crne Gore.

Biznis inkubator Hubraum finansira mlade crnogorske inovatore
Portal AnalitikaIzvor

Predviđeno je da se za pojedinačne projekte crnogorskih inovatora izdvoji od 10-30 hiljada eura u početnoj fazi, dok će kasnije obim sredstava iznositi od 30-50 hiljada eura, zavisno od projekta. Hubraum će nakon tih ulaganja imati udio u kapitalu kompanije koju finansira.

Biznis inkubator Hubraum posluje uz podršku Dojče Telekoma, a pored centrala u Berlinu i Tel Avivu, ima sjedište i u Krakovu odakle nudi podršku mladim preduzetnicima iz zemalja Centralne i Istočne Evrope.

U Crnoj Gori za dobijanje podrške mogu konkurisati timovi od dva do četiri člana, sa biznis idejama iz oblasti telekomunikacija, cloud servisa, plaćanja i trgovine preko mobilnih telefona, bezbjednosti na internetu, obrazovanja, zdravstva, tehnologija u službi marketinga, digitalnih medija, izrade aplikacija i slično.

- Cilj ovog projekta je zasnivanje partnerstava sa mladim inovatorima i kompanijama koje su još uvijek u fazi razvoja i istraživanja, kako bi se na najbolji način povećale njihove šanse za uspjeh na tržištu. Ovaj projekat uključuje direktno finansiranje, obezbjeđivanje prostora za rad, rad sa mentorima i ekspertima iz odgovarajuće oblasti, kao i korišćenje znanja i tehnoloških resursa Dojče Telekoma, saopšteno je iz Telekoma.

Tim Hubraum-a će se predstaviti na predstojećoj konferenciji Spark.me koja se održava 26. i 27. septembra u Bećićima.

Svi zainteresovani preduzetnici mogu se prijaviti za učešće u ovom projektu putem zvanične web stranice inkubatora www.hubraum.com a dodatne informacije se mogu dobiti slanjem zahtjeva na adresu strategija@telekom.me.

Portal Analitika