Fudbal

Mamiću prijeti zatvor

MamicZdravko
T
užilačko vijeće zagrebačkog Opštinskog kaznenog suda potvrdilo je prošle neđelje optužnicu protiv izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića.

Mamiću prijeti zatvor
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo Mamića tereti da je 15. marta ove godine gostujući na radiju iznosio tvrdnje kojima je javno podsticao na mržnju prema ministru nauka, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, piše Jutarnji list.

Za to je previđena kazna do tri godine zatvora no tužioci su u optužnici predložili sudu da se Mamiću izrekne kazna od godinu dana te da se zamijeni radom za opšte dobro ako Mamić na to pristane.

Podsjetimo, Mamić je u radijskoj emisiji Soundset Plavi za ministra Jovanovića rekao:

"On je najveći hrvatomrzac poslije Khuena Hedervarija. On mrzi sve što počinje sa hrvatskim, bilo olimpijski odbor, nogometni savez... Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac. On jednostavno ima krvna zrnca u sebi koja pretežnu na ono što mrzi sve hrvatsko i to je njegov osobni problem”.

Portal Analitika