Svijet

Najmanje 130 žrtava poplava u Meksiku, 63 nestalih

2509meksiko
N
ajmanje 130 osoba je poginulo u klizištima i poplavama izazvanim obilnim padavinama protekle sedmice u Meksiku, saopštile su lokalne vlasti, dodajući da se još 63 osobe vode kao nestale.

Najmanje 130 žrtava poplava u Meksiku, 63 nestalih
Portal AnalitikaIzvor

Ministar unutrašnjih poslova Migel Anhel Čong rekao je da su posljednje žrtve pronađene u Akatepeku, gradu na obali Pacifika u meksičkoj državi Guerero, prenosi AP.

Vojnici i pripadnici hitnih službi još tragaju za tijelima nastradalih u gradu La Pintada, gdje se vjeruje da je poginulo 68 osoba, a do sada je pronađeno samo nekoliko tijela nastradalih.

U dvije tropske oluje, Manuelu i Ingrid, oštećena su 72 puta, a u različitom stepenu oštećeno je 1,5 miliona kuća.

Lokalne vlasti su u ponedjeljak uveče saopštile da se još 63 osobe vode kao nestale, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo da bi broj mrtvih mogao biti 200.

Meksički vojnici i dalje tragaju za nestalima zarobljenim ispod tona blata, a traga se i za helikopterom sa tri člana posade koji je nestao poslije misije evakuacije ugroženog stanovništva.

Predsjednik Meksika Enrike Penja Njeto je zbog nevremena otkazao planirani put za Njujork, gdje je trebalo da ove sedmice učestvuje na sjednici Generalne skupštine UN.

foto: blic.rs

Portal Analitika