Društvo

Otkriveni zasadi marihuane – jedno lice lišeno slobode

niksicok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije su, danas 24. septembra 2013. godine, lišili slobode R.B. (53) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i izuzeli oko 25 kilograma marihuane i 670 stabljika ove opojne droge otkrivene na dva zasada na 25 kilometara od Nikšića, saopšteno je iz Uprave policije.

Otkriveni zasadi marihuane – jedno lice lišeno slobode
Portal AnalitikaIzvor

Naime, policijski službenici su, raspolažući operativnim saznanjima i preduzimajući opsežne provjere na području Opštine Nikšić, u mjestu Malo brdo u podnožju Golije, na površini od oko 2.000 m2, otkrili dva biljna zasada na kojima se nalazio veći broj stabljika za koje se sumnja da su opojna droga marihuana, a jutros rano, u sklopu preduzetih aktivnosti, na licu mjesta lišili slobode R.B.

O događaju je pravovremeno obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Pretragom terena policijski službenici su na jednom zasadu pronašli 200 stabljika visine od jednog do tri metra za koje se sumnja da su stabljike opojne droge marihuana, 400 obranih stabljika marihuane, 25 kilograma suve biljne materije za koje se sumnja takođe da je marihuana, dok je na drugom zasadu pronađeno još 70 stabljika marihuane. Daljom pretragom pronađene su i radničke rukavice, najlon za sakupljanje vode, šoljice od kafe i drugi lični predmeti koji su izuzeti i biće poslati na vještačenje u Forenzički centar.

Pronađena suva biljna materija za koju se sumnja da je marihuana i ukupan broj stabljiki sa oba zasada su izuzeti i takođe će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar.

R.B, zatečen u jednom od zasada, je lišen slobode, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje u Nikšiću i u mjestu Duga - Opština Nikšić koristi R.B, kojom prilikom su pronađena i privremeno oduzeta tri mobilna telefona.

Nakon lišenja slobode R.B. će u zakonskom roku biti predat nadležnom državnom tužiocu.

U pomenutoj policijskoj aktivnosti učestvovali su službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenje - Grupa za suzbijanje droge Nikšić, službenici Centra bezbjednosti Nikšić i službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić.

 

 

 

Portal Analitika