Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • MUP: Dubrovački taksista potvrdio da crnogorski policajac nije tražio mito od britanskog poslanika

MUP: Dubrovački taksista potvrdio da crnogorski policajac nije tražio mito od britanskog poslanika

policijaslajd
U
prava policije saopštila je danas, pozivajući se na informativni razgovor sa dubrovačkim taksistom D.T. ,da crnogorski policajac nije tražio mito od britanskog poslanika Majkla Fabrikanta. Fabrikant je početkom avgusta na svom Tviter profilu napisao da mu je crnogorski policajac posredstvom taksi vozača zatražio da plati mito.

MUP: Dubrovački taksista potvrdio da crnogorski policajac nije tražio mito od britanskog poslanika
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova su putem međunarodne policijske saradnje izvršili provjere tvrdnji, koje je Majkl Fabrikant, poslanik britanske konzervativne stranke, početkom avgusta ove godine objavio na svom Twitter nalogu i izjave koje je tim povodom kasnije dao medijima kao pojašnjenje, a što su prenijeli i crnogorski mediji, u kojima je naveo da mu je crnogorski policajac, prilikom ulaska u Crnu Goru iz Republike Hrvatske, posredstvom taksi vozača, tražio mito u iznosu od 50 eura, što je taksi vozač odbio nakon čega je uslijedila rasprava između vozača i policijskog službenika, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Naime, službenici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske – Policijske uprave Dubrovačko – Neretvanske su, postupajući po dopisu Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i obavili informativni razgovor sa D.T. iz Dubrovnika, taksi vozačem koji je tog dana prevozio Majkla Fabrikanta iz Hrvatske u Crnu Goru.

Kako je Uprava policije MUP-a Crne Gore obaviještena, D.T. je u izjavi koju je dao službenicima MUP-a Hrvatske naveo da ga je grupa turista, među kojima je bio i Fabrikant, zaustavila na području Ploča, tražeći da ih što brže preveze u Crnu Goru, tačnije do Bara. S obzirom da je grupa bila veća, on i kolega su ih, kako je kazao, primili u dva taksi vozila. D.T. je dalje naveo da je među putnicima koje je on prevozio bio i Majkl Fabrikant.

Budući da je na graničnom prelazu Debeli brijeg bila velika gužva, D.T. je, kako je naveo u izjavi, u konsultaciji sa turistima, odlučio da granicu sa Crnom Gorom pređu preko graničnog prelaza Ilino brdo.

D.T. je dalje kazao da je službenik crnogorske granične policije, na graničnom prelazu Ilino brdo, tražio na uvid putne isprave putnika koje je on prevozio, a nakon toga je pitao D.T. da li ima dozvolu za obavljanje taksi usluga na području Crne Gore.

Kada su D.T. i službenik crnogorske policije završili razgovor, Fabrikant ga je, kako je kazao, upitao da li je policijski službenik tražio mito, budući da malo razumije hrvatski jezik. D.T. mu je, kako je naveo, objasnio da policijski službenik nije tražio mito, već da ga je pitao da li ima dozvolu za obavljanje taksi usluga na teritoriji Crne Gore. Nakon toga Fabrikant je, kako je D.T. izjavio, izašao iz taksi vozila i otišao do svojih prijatelja koji su se nalazili u taksi vozilu iza njih, nakon čega se ubrzo vratio u vozilo D.T, a potom su nastavili put.

D.T je naveo da je čitava procedura granične provjere na graničnom prelazu Ilino brdo, i za njega i za kolegu koji je je upravljao vozilom iza njega kao i putnike, trajala tri – četiri minuta, te da su obojica sa vozilom i putnicima prešla granični prelaz bez zadržavanja i po ustaljenoj proceduri.

On je posebno istakao da niko od policijskih službenika ni od njega niti od Fabrikanta i drugih saputnika nije tražio mito, odnosno novac ili bilo kakvu durgu korist pri ulasku u Crnu Goru, kao i da nije bilo nikakve rasprave sa policijskim službenicima bilo kojim povodom, zaključuje se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika