Društvo

Crveni krst: Nastavićemo da pružamo maksimum pomoći

crveniok
C
rveni krst Crne Gore, u namjeri da podstakne, proširi i osnaži oblasti saradnje i partnerstava u zemlji i na međunarodnom planu, u utorak, 24. septembra, u Domu solidarnosti u Sutomoru, je organizovao skup, čiji su učesnici bili predstavnici ambasada i konzulata u Crnoj Gori, međunarodnih organizacija, kao i ministarstava zaduženih za oblasti u kojima djeluje Crveni krst, saopšteno je iz te organizacije.

Crveni krst: Nastavićemo da pružamo maksimum pomoći
Portal AnalitikaIzvor

Ova veoma značajna aktivnost predstavlja vid prezentacije i svojevrsne promocije humanitarnih aktivnosti, položaja, uloge i značaja Crvenog krsta, kao nezavisnog nacionalnog društva u Crnoj Gori i punopravnog člana Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca. Kako Crveni krst ima i ulogu organizacije za pomoć državi na humanitarnom planu, ovaj događaj je imao za cilj da što cjelovitije ukaže na humanitarne i razvojne potrebe i područja djelovanja u kojima je potrebno i moguće ostvarivati odnose partnerstava, kako sa odgovarajućim državnim strukturama, tako i sa međunarodnim organizacijama, odnosno prijateljskim državama.

Učesnike ovog događaja su na početku pozdravili Vojislav Mijušković, predsjednik Crvenog krsta Crne Gore i Jelena Dubak, generalna sekretarka. U nastavku radu prisutnima su se obratili Goran Kuševija, pomoćnik ministra rada i socijalnog staranja i Senka Klikovac, savjetnica ministra zdravlja. Programski koordinatori u Crvenom krstu su predstavili organizaciju kroz tri ključne programske djelatnosti: socijalnu, zdravstvenu i djelovanje u nesrećama. Mijušković je istakao da je Crveni krst malo nacionalno društvo velike istorije.

Generalna sekretarka je istakla da je Crveni krst Crne Gore svojim aktivnostima, nekim koje postoje od nastanka Pokreta, distribucijom humanitarne pomoći, zdravstvenim prosvjećivanjem, pa sve do novih, modernim vremenom zahtijevanih aktivnosti, psiho-socijalne podrške, adaptacije na klimatske promjene i slično, nastoji da pruži maksimum, maksimum za one kojima je to najpotrebnije, a da istovremeno razvije kapacitete organizacije, da uvijek bude u stanju da pruži podršku.

- Sve ovo ne može bez volontera, volontera koji su centru pažnje organizacije, jer oni su naša prednost, oni su organizacija, navela je Dubak.

U okviru prezentacije, svi prisutni su imali priliku da uživaju u izložbi fotografija "Crveni krst Crne Gore - nekad i sad".

 

 

 

Portal Analitika