Region

BEOGRAD: Smijenjen Dragan Đilas

djilas
D
ragan Đilas
smijenjen je sa mjesta gradonačelnika Beograda. Đilas je smijenjen na tajnom glasanju sa 60 glasova "za" odbornika SNS, DSS, SPS-JS i PUPS.

BEOGRAD: Smijenjen Dragan Đilas
Portal AnalitikaIzvor

Đilas je smijenjen na tajnom glasanju, što je uobičajena procedura predviđena Statutom grada. Odbornici DS-a nisu učestvovali u glasanju.

Više od 5 sati trajala rasprava o inicijativi za razriješenje gradonačelnika Beograda. Đilas se na kraju rasprave zahvalio dosadašnjim koalicionim partnerima SPS-u i posebno PUPS-u, kao i SDPS-u koji je ostao uz njega "do kraja mandata".

On je zahvalio i LDP-u i URS-u sa kojima je bio u koaliciji u prošlom sazivu.

Naglašavajući da Beograd treba da nastavi u istom pravcu i zahvalivši svim odbornicima u Skupštini grada Beograda, Đilas je rekao da vjeruje da će za šest mjeseci mnogi od njih ponovo biti u Skupštini grada a da će on ponovo biti gradonačelnik.

On je rekao i da je prioritet da Beograd nastavi u istom smjeru i da ga plaše izjave koje stižu od opozicije da grad mora da promijeni smjer, dodajući da to on i njegova stranka nikada neće dozvoliti.

Đilas je ponovio da ponosan na sve što je uradjeno u poslednjih pet godina - mostove, škole, obdaništa ukupan socijalni program, besplatne udbenike...

Podsjetivši da su na današnji dan prije 13 godina održani izbori na kojima je demokratska Srbija pobijedila "onu koju su predstavljali Slobodan MIlošević, Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić" i dodao:

Na današnji dan mijenjate izbornu volju građjana i smjenjujete me sa mjesta gradonačelnika". (B92)

 

 

 

Portal Analitika