Društvo

RADULOVIĆ: Bar bezbjedan, jer smo reagovali preventivno

2409bar_pres
N
ačelnik Uprave policije, Područna jedinica Bar, Miloš Radulović danas je održao konferenciju za štampu, na kojoj je prezentovao rezultate rada u Baru i Ulcinju tokom jula i avgusta. Radulović je kazao da je turistička sezona protekla veoma dobro i bezbjedno, zahvaljujući aktivnostima prije same sezone. „Mi smo veći broj lica koja su se stalno pojavljivala u našim izvještajima kao višestruki povratnici u vršenju najtežih krivičnih djela, poslali na izdržavanje kazne, pa je to imalo ogroman preventivni značaj za Bar i Sutomore“, rekao je Radulović.

RADULOVIĆ: Bar bezbjedan, jer smo reagovali preventivno
Portal AnalitikaIzvor

U julu i avgustu registrovana su 184 krivična djela, u Baru 110, a u Ulcinju 74, odnosno 67 manje nego prošle godine u to vrijeme. Od zabilježnih 19 krvnih delikata u Baru, procenat riješenosti slučajeva je svih 100 odsto, a tokom sezone od ukupnog broja krivičnih djela procenat riješenosti je 73,3 odsto, odnosno u samom Baru i do 80 odsto.

„Raduje nas smanjenje broja krvnih delikata, ali i smanjenje imovinskih delikata, gdje je 62 odsto manje slučajeva. Takođe, imamo smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, sa lakše povrijeđenim licima za 27 procenata, a sa teže povrijeđenim licima za 25, ali i smanjenje narušavanja javnog reda i mira za 11 odsto“, rekao je Radulović.

„Imali smo veliku aktivnost u kontroli lica koje voze pod dejstvom alkohola, što jeste možda nepopularna metoda, ali je izuzetno dobra preventiva. Dokaz tome je činjenica da smo čak 479 lica sankcionisali zbog vožnje u pripitom stanju za samo dva mjeseca, što je 69 odsto više nego prošle godine. Na Primorju imamo najbolje rezultate, što se toga tiče“, kaže Radulović, i dodaje da su tokom jula i avgusta pregledom vozila otkrili u 14 slučajeva drogu i veći broj komada hladnog oružja. U maju je zaplijenjeno u jednom navratu 1300gr marihuane, a u avgustu 204 grama heroina.

Kao najvažniju aktivnost kojom su spriječene katastrofalne posljedice po Bar, Radulović navodi hapšenje Veselina Pantovića 13. juna, koji je otkriven u namjeri da motorom punim eksploziva ubije Luku Đurovića.

„Unutar motora su bila dva izuzetno snažna ekplozivna punjenja, dovoljna da raznesu sve u okolini, a motor sa eksplozivom koji se mogao aktivirati putem mobilnog telefona, bio je nekoliko dana parkiran u centru grada, pored prodavnice ’Cakan’ u prometnoj uličici, a kasnije na gradskom šetalištu“, objasnio je Radulović.

Po njemu, dva najvažnija nerazjašnjena slučaja su napad na Steva Vujačića u njegovom stanu kada je oteto 100.000 eura, te razbojništvo „Kalamper“ pumpe 28. avgusta, kada je odnijeto 15.000 eura. Radulović istiće da ima izvjesna operativna saznanja i o ovom djelima, ali ne može o tome da govori.

Ž.Milović

 

 

Portal Analitika