Politika

PERIĆ: Saslušati ministre prosvjete i kulture zbog zloupotrebe djece u vrtiću

peric
U
mjesto da djecu obraduje besplatnim udžbenicama, DPS je odlučio da im dijeli partijska obilježja. To je u vizija obrazovanja koju ova vlast želi da realizuje – vrtići i škole kao sredstvo partijske infrastructure, navodi se u reagovanju poslanika Pozitivne Crne Gore Srđana Perića povodom unošenja stranačkih obilježja podmlatka DPS-a u vrtić "Zvjezdani vrt" u Golubovcima.

PERIĆ: Saslušati ministre prosvjete i kulture zbog zloupotrebe djece u vrtiću
Portal AnalitikaIzvor

Perić ističe da taj čin ne samo što je “neprihvatljiv sa etičkog stanovišta, već je i pojava na koji društvo ne smije da ostane nijemo”.

- Ničija partijska korist ne smije da bude ispred budućnosti djece. Pozitivna Crna Gora se snažno protivi ovakvoj praksi i na današnjoj sjednici Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport inicirala je kontrolno saslušanje ministra prosvjete i ministra kulture u vezi sa slučajem zloupotrebe djece u partijske svrhe u vrtiću "Zvjezdani vrt" u Golubovcima. Isti oni koji su tu istu djecu zadužili preko svake mjere, jer će oni vraćati kredite koje troši bogata i dobrostojeća klasa, su se drznuli da ih koriste u partijske svrhe. To mora da stane. Da ne bude nikakve dileme, radi se klasičnoj zloupotrebi djece i državne imovine u partijske svrhe, i grubom kršenju Ustava Crne Gore, zakona i konvencija koje regulišu prava djeteta – navodi se u Perićevom saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

On navodi da DPS mora da shvati da je država iznad partije i da su djeca najbolji i najbitniji resurs svake države, i niko nema pravo da ih koristi na način na koji je to učinjeno u Golubovcima.

- Pored ovog, Pozitivna je pokrenula proceduru za kontolna saslušanja ministra prosvjete i ministra kulture u vezi sa izdavačkom djelatnošću, a u svijetlu nalaza iz Izvještaja DRI o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja JU Zavod da udžbenike i nastavna sredstva za 2012. godinu, kao i u vezi sa učestalim napadima na novinare i fotoreportere – navodi se u saopštenju.

Portal Analitika