Zanimljivosti

Uklanja se butik “Prada” postavljen usred teksaške pustinje

prada
N
a 60 kilometara od grada Marfa u Teksasu, u sred pustinje je 2005. godine postavljena umjetnička instalacija u vidu prodavnice luksuznih Pradinih tašni i cipela, a teksaške vlasti će uskoro možda ukloniti turističku atrakciju jer predstavlja "ilegalnu reklamu".

Uklanja se butik “Prada” postavljen  usred teksaške pustinje
Portal AnalitikaIzvor

Umjetnička instalacija "Prada Marfa", koju su osmislili i postavili Mihael Elmfrin i Ingar Dragset iz Berlina, privukla je veliki broj posjetilaca, među kojima i Bijonse, koja je prošlog ljeta provirila u izlog u kome i dalje stoji kolekcija iz 2005. godine.

prada1
Unutar izloga prodavnice koja zapravo to i nije, jer nikada nije otvorena, nalazi se šest tašni i 20 pari cipela koje je iz kolekcije odabrala Miuća Prada lično.

Radnja nikada nije otvorena, a namjera je da se nikada ni ne restaurira, već da propadne tokom godina i na taj način predstavi kritiku luksuzne modne industrije.

Pitanje ilegalne reklame se poteglo tek prošle godine, nakon što je "Plejboj" postavio svoju instalaciju, veliki logo zeca pored istog puta, samo dva kilometra dalje.

Plejbojev znak je odmah okarakterisan kao ilegalna reklama za koju nije dobijena dozvola, a ista sudbina možda sledi i "Prada Marfi".

(blic.rs)

Portal Analitika