Društvo

Srbija traži izručenje Šaranovića

privodjenjesaranovuok
Ministarstvo pravde Srbije dostavilo je Podgorici dokumenta na kojima temelji raspisivanje međunarodnih potjernica i zahtjev za određivanje ekstradicionog pritvora za četiri osobe, uhapšene na teritoriji Crne Gore, zbog sumnje da su organizovale ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila ove godine, piše Pobjeda.

Srbija traži izručenje Šaranovića
Portal AnalitikaIzvor

Zbog sumnje da su umiješani u taj zločin, policija u Crnoj Gori je na zahtjev srpskih kolega, krajem jula uhapsila crnogorske državljane Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića. Mjesec kasnije, u Podgorici je uhapšen srpski državljanin Saša Cvetanović. Ranije, u Budvi, pritvoren je Beograđanin Miloš Delibašić.

Njemu se u Kotoru sudi za nelegalno držanje oružja. Uhapšen je nakon što je u Budvi ubijen Miloš Vidaković, 2. jula ove godine.

Srpsko pravosuđe tereti Šaranovića da je naručio ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića. Koljenšić i Delibašić sumnjiče se da su bili uključeni u organizaciju egzekucije, dok je Cvetanović, prema sumnjama srpske policije, bio direktni izvršilac.

Papire koje je srpsko pravosuđe posredstvom Ministarstva pravde Srbije dostavilo Podgorici, biće razmotreni u predviđenoj proceduri.

O njima bi trebalo da se izjasne tužilac, Viši sud i, u konačnom, Ministarstvo pravde Crne Gore koje odobrava eventualnu ekstradiciju.

Foto: blic.rs

 

 

Portal Analitika