Politika

Klark: Crna Gora sljedeća članica EU

2309miloDJ
Program Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP prepoznaje napore koje Vlada Crne Gore ulaže u pravcu unaprjeđenja životnog standarda i uvjerena sam da će, uz takav odnos Vlade, Crna Gora postati sledeća članica Evropske unije EU, u čemu ima snažnu podršku UNDP-a i Ujedinjenih nacija UN, kazala je glavna administratorka UNDP-a Helen Klark.

Klark: Crna Gora sljedeća članica EU
Portal AnalitikaIzvor

 

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović boravak u Njujorku u okviru učešća na 68. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija započeo je sastancima sa najvišim zvaničnicima ove međunarodne organizacije.

Nakon sastanka sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom i sastanka sa glavnom administratorkom Helen Klark, premijer Đukanović sastao se i sa novim predsjednikom Generalne skupštine Džonom V. Ašom.

Đukanović je novom predsjedniku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija čestitao na postavljenju i izrazio uvjerenje da će se i tokom njegovog mandata nastaviti bliska saradnja Crne Gore i Ujedinjenih nacija, te ponovio opredijeljenost Vlade Crne Gore da ravnopravno sa svim članicama ove međunarodne organizacije, doprinosi dostizanju milenijumskih razvojnih ciljeva.

“Čvrsto sam uvjeren da Crna Gora, iako mala zemlja, ima veoma pozitivnu ulogu na međunarodnoj sceni, a to prije svega potvrđuje kontinuiranim doprinosom u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija, ali i u oblasti održivog razvoja. Impresioniran sam rezultatima koje na tom planu postiže Vaša Vlada”, kazao je Aš, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku su razmjenjena mišljenja o stanju u oblasti poštovanja ljudskih prava, gdje je konstatovan značajan napredak kada je u pitanju Crna Gora i ponovljena opredijeljenost obje strane da i u predstojećem periodu putem intenzivne saradnje zajednički doprinose ostvarenju glavnih ciljeva Ujedinjenih nacija.

 

 

Portal Analitika